Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORTOPEDİK ENGELLİLER DERNEĞİ DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE AÇILDI

        ARİF KAPLAN

        ANTALYA (İHA) -Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen ve geniş bir katılımın olduğu törenle açıldı.

        Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Gürler, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti. Gürler, "Derneğimizin kuruluş amacı engelli vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel alanda hizmetler sunabilmektir. Manavgat engelliler kampüsü adı altında engelliler koordinasyon rehabilitasyon ve eğitim merkezi projemizi hayata geçirmek için Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği olarak var gücümüzle çalışacağız. Bu konuda tüm sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşlarının biz engellilere yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür eder yardımlarının devamını temenni ederiz. Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği'nin kuruluşunda yardım ve desteklerini esirgemeyen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne, Manavgat Belediyesi'ne, sivil toplum kuruluşlarına ve Manavgat esnafına dernek yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum" dedi.

        Dernek Başkanı Gürler'in ardından kürsüye gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi olarak engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Sözen, Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği'nin kuruluş aşamasında yeterince ilgilenemediklerini, bunu telafi etmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, "Manavgat Atatürk Kültür Merkezi bünyesindeki bürolardan bir tanesini derneğimizin emrine sunuyoruz" dedi.

        Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü'de, "Manavgat'ta çok anlamlı bir törende, hem de Dünya Engelliler Günü'nde böylesine güzel bir açılışta buluşuyoruz. İnşallah bugün engellilerle ilgili yaşanan sıkıntıların çözümüne vesile olur. Günümüzde bir çok şey değişti. Engelli insanların aileleri tarafından saklandığı günlerden ailelerin engelli çocuklarından utanmadığı yerine göre gururlandığı günlere geldik. Cenab-ı Hak bir taraftan engel verdiği kuluna bir başka taraftan üstün bir yetenek verebiliyor. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması hususunda devletimiz her geçen gün yeni adımlar atıyor. Onların her türlü imkana kavuşması için çaba harcıyor. Yerey yönetimler, sivil toplum kuruluşları bu konuda birbiriyle yarışmaya başladı. Manavgat kaymakamlığı olarak üzerimize düşeni bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın duasının ardından dernek üyeleri, Manavgat kaymakamı ve Belediye başkanıyla birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

        (AK)

        03.12.2015 15:41:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler