Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN VE OSH KARDEŞLİĞİ İÇİN İLK ADIM

        - SAMSUN, KIRGIZİSTAN'IN OSH ŞEHRİ İLE "KARDEŞ ŞEHİR" OLMAK İÇİN "İYİ NİYET PROTOKOLÜ" İMZALADI

        - SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ:

        - "BU PROTOKOL KARDEŞ ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLEYEN ÇABALARIN İLK ADIMIDIR"

        - OSH BELEDİYE BAŞKANI AYTMAMAT KADİRBAEV:

        - "OSH VE SAMSUN ŞEHRİ ARASINDA BUGÜN YENİ BİR KAPI AÇILDI"

        ERDİ DEMÜR

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kırgızistan'ın Osh şehri arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

        Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak beraberindeki heyetle birlikte Samsun'a gelen Osh Belediye Başkanı Aytmamat Kadirbaev, 'kardeş şehir' anlaşmasının provası niteliğinde olan 'iyi niyet protokolü'nü bugün Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile imzaladı. Samsunum-1 gemisinde yapılan imza töreninde Samsun Valisi İbrahim Şahin de yer aldı. Gemiyle kısa bir sahil turu atan iki heyet, yenilen yemeğin ardından 'iyi niyet protokolünü' imzaladı.

        İmzalar öncesinde kısa bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bugün iki şehir belediyesi arasında bir iyi niyet protokolü imzalanıyor. Bu iyi niyet protokolü daha sonraki aşamalarda 'kardeş şehir' olma, ekonomik işbirliği, dostluk ve turizmi geliştirmek adına öncü olacaktır" dedi.

        "BU PROTOKOL KARDEŞ ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLEYEN ÇABALARIN İLK ADIMIDIR"

        İmzalanan iyi niyet protokolü ile kardeş şehir olma yönünde ilk adımın atıldığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kırgızistan ile dost ülkeyiz. Kırgızistan ile ülkemizin tarihten gelen çok güzel ve sürdürülebilir ilişkileri var. Bu ölçekte, Kırgızistan ile olan ilişkilerimizi devamı niteliğinde ülkemizdeki çeşitli şehirler ile Kırgızistan'ın çeşitli şehirleri arasında işbirliği protokolleri ve kardeş şehir protokolleri kuruluyor. Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığın da bu konuda bizi özendiren talimatları var. Bu talimatlar doğrultusunda dost ülke Kırgızistan Cumhuriyeti'nin Osh Belediye Başkanı Aytmamat Kadirbaev'i 2 gündür Samsun'da misafir ediyoruz. Biz de Mayıs ayında Osh şehrine ziyarette bulunmayı istiyoruz. İmzaladığımız bu iyi niyet protokolleri, kardeş şehir olma yolunda ilerleyen çabaların ilk adımıdır. İnşallah bunun devamında kardeş şehir ilişkisinin gereği olan meclis kararlarını da alırız. Bu protokolü imzalamaktan gurur duyuyorum. Kırgız heyetine Samsun ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

        "OSH VE SAMSUN ŞEHRİ ARASINDA BUGÜN YENİ BİR KAPI AÇILDI"

        İmzalanan protokol ile iki ülke arasındaki dostluğun daha da pekişeceğini belirten Osh Belediye Başkanı Aytmamat Kadirbaev, "Osh ve Samsun şehri arasında bugün yeni bir kapı açıldı. Bu görüşmeye vesile olan Kırgızistan Türkiye Büyük Elçisi Metin Kılıç'a teşekkür ederim. Samsun ve Osh şehrinin kardeş şehir olabileceğini bize söyledi. Bu vesile ile birlikte şuanda burada bulunuyoruz. Bu imzaladığımız iyi niyet protokolü 2 ülke arasında kültürel, insani ve ekonomik açıdan daha iyi ilişkilere vesile olacağına şimdiden inanıyorum. Bu protokolün iki şehre ve 2 ülkeye hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

        (ED-SLH-Y)

        03.12.2015 15:47:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler