Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MY KOLEJ'DEN OTİZM FARKINDALIĞI

        MANİSA (İHA) - Manisa'da Murat Yıldırım (MY) Koleji, 3 Aralık Engelliler Günü dolaysıyla otizm konusunda farkındalık oluşturmak için Manisa Otizm Derneği'yle birlikte bir program düzenledi.

        My Kolej'de düzenlenen programa Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu ve veliler katıldı.

        Ülkemizde otizmin tam olarak tanınmadığını ifade eden Okul Kurucu Müdürü Cemalettin Akgül, yapılan çalışmalarla otizm konusunda farkındalık oluşturulduğunu söyledi. Akgül, okul olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, onların gözüyle dünyayı tanımaya çalıştıklarını kaydetti.

        Son 13 yılda bütün engellilerle ilgili önemli çalışmaların yapıldığını belirten Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Yıllarca annesiyle, babasıyla 4 duvar arasına bırakılan engellileri elinden tutmaya, onlarında bir insan olduğunu ve yaşama hakkını bulunuyor. Devletimiz engellilerini bakımıyla yakından ilgileniyor. Yerel yönetimler ciddi çalışmalar yapıyor. Engellilerin önündeki bütün engelleri kaldırmanın çabası içindeyiz" diye konuştu.

        Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, kendilerine böyle bir imkan tanıdıkları için okul yönetimine teşekkür etti. Bir anne olarak otizmle 27 yaşında tanıştığını kaydeden Şeranoğlu, "27 yaşındaki iki çocuğum otizmli olunca otizmi anladım. 6-7 yaşındaki çocuklarımız bu tür etkinliklerle otizmi tanıyor. Bundan dolayı çok mutluyum. Biz otizmli olarak toplumdan güzel etkinliklere imza atmalarını istiyoruz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından hep birlikte otizm sergisini gezdiler.

        (SC-Y)

        03.12.2015 15:59:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler