Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIZILAY KADIN KOLLARINDAN MAVİ KAPAK KAMPANYASINA DESTEK

        ESKİŞEHİR (İHA) - Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Kadın Kolları Başkanı Nurhan Arı ve üyeleri, Eskişehir Sakatlar Derneği'ni ziyaret ederek, mavi kapak kampanyası kapsamında topladıkları kapakları Dernek Başkanı Cafer Eşen'e teslim ettiler.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kızılay üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette, açıklama yapan Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlattı. Girgin, "Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bizler Kızılay Derneği olarak engelli vatandaşlarımızın tüm problemlerini yakinen biliyoruz. Çözümler konusunda da her türlü desteği verdiğimizi ve vereceğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Uygar toplum olmak, engellilere gösterilen yakın ilgi ve sorunlarının çözümü konusunda harcanan çaba ile mümkündür" dedi.

        "ÜLKEMİZDE SON YILLARDA SEVİNDİRİCİ PEK ÇOK DÜZENLEME YAPILDI"

        Engelli insanların sağlıklarına kavuşmaları, eğitilmeleri, iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Girgin, şöyle devam etti:

        "Engellilere hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idare ve sivil toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Ülkemizde son yıllarda, sosyal devlet olmanın gereği, engellilerin toplumun eşit bireyleri olarak sosyal hayata iştirak edebilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri ve yaşam standartlarının geliştirilmesi için sevindirici pek çok düzenleme yapılmıştır. Devletimizin sağladığı imkanlar yanında, bizim gibi kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların hatta hayırsever vatandaşlarımızın desteklerine ihtiyaç vardır. Eskişehir Kızılay Derneği ve Kızılay Derneğimizin Kadınlar Kolları engellilerimizi bu günde yalnız bırakmayıp mavi kapak kampanyasında topladıkları kapakları teslim etmişlerdir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelliler konusundaki farkındalığın artırılarak toplumsal bilincin oluşturulmasına, engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını diliyor, sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dileklerimle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

        (MSY-KÇ)

        03.12.2015 16:02:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler