Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OKULLARDA ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla geçen yıl başlattığı 'Okullarda Çevre Bilinçlendirme Eğitimi' projesi kapsamında 9 ilçedeki 18 okulda çevre eğitimi veriliyor.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre konusunda farkındalık oluşturarak çocukların çevreye daha duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla geçen yıl uygulanmaya başlanan 'Okullarda Çevre Bilinçlendirme Eğitimi' projesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılı güz döneminde de devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitimler, bu dönem merkez dışındaki 9 ilçede bulunan ilkokullarda sürüyor. Eğitimler, her ilçede iki okulda olmak üzere toplam 18 okulda düzenlenerek dönem sonunda tamamlanacak.

        Çevre kirliğinin oluşmadan engellenmesi konusunda bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla çocuklara çevre konulu görsel materyallerden oluşan sunumlar, videolar, broşürler ve afişlerle çevre bilinci, çevre kirliliği, suyun ve ormanın önemi, erozyon, küresel ısınma, iklim değişikliği, ozon tabakası, yaban hayatı, atıklar ve geri dönüşüm konularında verilen detaylı eğitimler yoğun ilgi görüyor. Geçen yıl 4 merkez ilçede 20 okulda gerçekleştirilen eğitimlerin ardından proje, 2015-2016 eğitim öğretim yılı güz döneminde merkez dışındaki 9 ilçede devam ediyor.

        (KYM-Y)

        03.12.2015 16:03:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler