Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RÜZGARIN KIZI SEZONU DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ İLE TAMAMLADI

        MEHMET CAN MERAL

        MUĞLA (İHA) - Bodrum Belediyesi Bodrumspor windsurf sporcusu rüzgarın kızı lakaplı Aylin Lena Erdil Dünya Kupasının Yeni Kaledonya'da düzenlenen son ayak yarışlarını üçüncülük kürsüsünde tamamlarken, genel klasmanda da 2015 yılı Dünya üçüncüsü oldu.

        24-29 Kasım tarihlerinde Fransa toprağı olan ancak Pasifik Okyanusunun Güneydoğusunda bulunan Yeni Kaledonya'da düzenlenen son ayak yarışlarında ilk kez B.B. Bodrumspor sporcusu olarak üçüncülük kürsüsüne çıkan Aylin Lena Erdil ise , "Bu turnuvada Bodrum'u ve Türkiye'yi temsil etmek çok güzeldi ve bunu da üçüncülük ile sonuçlandırdım" dedi.

        Genel klasmanda Dünya Kadınlar Winsürf sıralamasında 41 sporcu arasından Dünya üçüncüsü olan rüzgarın kızı Lena Erdil son ayak yarışlarında ise 21 sporu ile mücadele etti. Dünya sıralamasında birincilik Karayip Adalarında bulunan Aruba ülkesine giderken, ikincilik ise Farnsa'nın oldu.

        2015 sıralamasını üçüncülükle tamamlayan Lena Erdil turnuvanın ardından Bodrum Ortakent'te bulunan Lena Erdil Windsurf Center'da 2016 sezonunun hazırlıklarına başlayacağını belirterek, "2016 Sezonu muhtemelen Nisan ayında Fransa'da başlayacak. Dünya sıralamasında üst sıralara yükselmek için çalışmalarıma devam edeceğim" dedi.

        Lena Erdil ayrıca Ortakent'te bulunan Lena Erdil Windsurf Center'da kış boyunca yapacağı çalışmaların yanında windsurfe meraklı gençlere de de deneyimlerini aktaracağını sözlerine ekledi.

        (MCM-MB-İK-S)

        03.12.2015 16:07:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler