Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EFOD'DAN 'IŞIĞIN İZİ' SERGİSİ

        TAMER YAVUZ

        EDİRNE (İHA) - Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Halil Karabacak İleri Fotoğraf Çekim Teknikleri Atölyesi 'Işığın İzi' Fotoğraf Sergisi açıldı.

        Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) fuayesinde gerçekleştirilen serginin açılışına, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve fotoğraf severler katıldı.

        Sergi açılışı öncesi Meriç Konferans Salonu'nda atölye çalışmasında emeği geçenlerin tanıtımı sunum eşliğinde yapıldı. Dernek olarak yaptıkları etkinlikleri anlatan EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Edirne'de EFOD'un açtığı sergilerin büyük ilgiyle karşılandığı belirterek, "Ne mutlu Edirne'de bu derneğimiz var. Yığınları bir araya getirebiliyorsak, bu kadar kalabalığı burada toplayabiliyorsak, demek ki EFOD önemli işler yapıyor. EFOD 35 yıllık bir dernek. Bir sanat derneğinin 35 yıl yaşaması, her yıl çıtasını yükseltmesi çok ayrı bir şey. Biz EFOD olarak bunu başardık ve başarmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin hiçbir yerinde fotoğraf sergisi bu kadar fotoğrafseverle karşılaşmıyor. Biz her yıl yüzlerce insana fotoğraf eğitimi veriyoruz. Belki de bir o kadar insanı fotoğraf dünyasına katıyoruz. Biz akademik düzeyde eğitim veriyoruz" dedi.

        Sergideki fotoğraflarda tek konu belirtmediklerini kaydeden atölye koordinatörü Halil Karabacak, "Farklı teknikleri içeren bir çalışma. Atölyedeki arkadaşlarımız geldikleri günden bu yana ilerleme kaydettiler. Bu bakımdan ben kendileriyle gurur duyuyorum" ifadelerini kaydetti.

        Fotoğraf Sanatçısı Özcan Arabacı ise, "İkizlerimin dünyaya gelmesiyle birlikte 'Daha iyi fotoğraf nasıl çekebilirim' diye düşünmeye başladım. EFOD bize her şekilde yardımcı oldu. Halil hocamızla birlikte çok güzel bir çalışma yaptığımıza inanıyorum" dedi.

        (TY-MK-Y)

        03.12.2015 16:07:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler