Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ERGÜN'DEN MADENCİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yeraltı kaynakları insanların yaşamlarını sürdürülebilmesi ve refah düzeyinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuştur. Çoğunlukla enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk içinde çıkarmaya çalışan madencilerimize toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında "selametle" diyerek uğurlanan, çıkışta birbirlerine "geçmiş olsun" diyen ve ailelerinin de onları her gün 'geçmiş olsun' diye karşıladığı başka bir meslek yoktur."

        MADEN ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI

        Madenciler Günü denilince Manisa'da ilk olarak akla Soma'nın geldiğini ifade eden Başkan Ergün, "Soma denilince de yüreklerimizi dağlayan 13 Mayıs 2014'teki maden faciası akla gelmektedir. 301 maden emekçisi kardeşimizin şahadetiyle sonuçlanan bu elim hadise, son yılların en korkunç ve en kahredici olayıdır. Bu olay ülkemizi derin yasa, ilimizi kedere, Soma'mızı büyük mateme boğmuştur. Bu anlamlı günde Soma'daki 301 madencimiz başta olmak üzere, Ermenek'te, Zonguldak'ta ve ülkemizin her noktasındaki şehit madencilerimizi rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum" dedi.

        (AY-Y)

        03.12.2015 16:08:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler