Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİŞEHİR'DE VENEZUELA CAZ GECESİ

        - KİLOMETRELERCE UZAKLIKTAKİ MÜZİKLER ESKİŞEHİR'DE YANKILANDI

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından Orlando Poleo ve Afrovenezuela Jazz grubu konseri, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konserde Eskişehirliler Venezuela müzikleriyle keyifli bir akşam yaşadı.

        Yöresel çalgıların da kullanıldığı konserde, Venezuela'nın ünlü perküsyon virtüozü Orlando Poleo ve Afrovenezuela Jazz grubu, Küba ve Afro Venezuela ritimlerinden seslendirdikleri Latin müzikleriyle salondakilere müzik dolu bir akşam yaşattılar. Sanatseverler Orlando Poleo ve Afrovenezuela grubunu dakikalarca ayakta alkışlarken Orlando Poleo da, Eskişehir'de büyük bir enerji ile karşılaştıklarını ifade ederek en kısa zamanda bu enerjiyi tekrar yaşamak istediklerini söyledi.

        Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konser öncesi konuşan Venezuela Boliver Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Eskişehir'de kendi yörelerinin müziklerini dinlemenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Reyes, "Bu akşam sizlerle olmaktan son derece mutluyuz. Eskişehir çok güzel bir şehir ve ben Eskişehir'i çok seviyorum. Kültürel projelerimizi sizlerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Hugo Chavez tarafından bizlere kalan miraslardan biride bu kültürel miras. Kültürel emperyalizme karşı verilecek en büyük savaş halklar arasında kurulacak köprülerdir. Sizlere barış, sevgi ve dostluk mesajı getirdik. Bizlere bu imkanı veren ve bizleri Eskişehirli sanatseverlerle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e sonsuz teşekkür ediyorum. Çok yaşa Türkiye çok yaşa Venezuela" dedi.

        Konser sonrası konuklara Venezuela yöresel yemekleri ikram edildi.

        (KA)

        03.12.2015 16:10:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler