Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN'DA 'MAVİ YILDIZ VE BERAT' UYGULAMASI BAŞLADI

        SAMSUN (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Samsun'da "Mavi Yıldız ve Berat" uygulamasını başlattıklarını söyledi.

        Uygulama hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, "Samsun ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren turizm işletme belgeli otellerden 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kanuna bağlı yönetmeliklerde belirtilen kriterleri tam olarak sağlayanları, Samsun Valiliği adına belgelendirerek ödüllendirmek, halka duyurmak, dolaysıyla sektördeki diğer işyerlerini de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik etmek amacıyla valilik makamının olurlarıyla 'Mavi Yıldız ve Berat' uygulaması yürürlüğe girmiştir. İlimizde turizm işletme belgeli ve İl Müdürlüğümüzden İşletme Kayıt Belgesi almış olan 23 adet otel bulunmaktadır. Mavi Yıldız, gıda mevzuatında belirtilen teknik ve hijyenik koşullara özenle uyan turizm işletme belgeli otellere verilmesi amaçlanan, üzerinde mavi yıldız simgesi bulunan göndere çekilebilecek bayrak şeklinde olan bir gıda güvenliği ödülüdür. Berat ise Mavi Yıldız ödülünü almaya hak kazanan işletme adına düzenlenecek olan yazılı bir belge niteliğindedir" dedi.

        İLK MAVİ YILDIZ VE BERAT ÖDÜLÜ 'SERRA OTEL'E

        Mavi Yıldız ve Berat Ödülü Değerlendirme Komisyonu'nun da oluşturulduğunu ifade eden Kırmacı, "Projeye başvuran turizm işletme belgeli otellerin başvurularını değerlendirmek ve denetlemek üzere valilik makamının olurlarıyla 'Mavi Yıldız ve Berat Ödülü Değerlendirme Komisyonu' oluşturulmuştur. Bu komisyonda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 3 kişi, OMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun TSO ve Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar, Pideciler Odası'ndan 1 asil ve 1 yedek olmak üzere 2 kişi genel toplamda da 6 asil ve 5 yedekten olmak üzere toplamda 11 kişi görevlendirilmiştir. Komisyon başkanlığı görevini İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra Gülten yürütecektir. Mavi Yıldız ödülü bu komisyonun oybirliğiyle aldığı karar sonucunda verilecektir" diye konuştu.

        (GKH-SLH-Y)

        03.12.2015 16:14:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler