Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEMİRKAN, KİTAP FUARINDA SEVENLERİ İLE BULUŞTU

        SERKAN ARAT

        BARTIN (İHA) - Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarında Gazetesi Yazar Tarık Demirkan sevenleri ile buluştu.

        19. Bartın Kitap Fuarı kapsamındaki söyleşi etkinliğine katılan Gazeteci Yazar Çevirmen Bartınlı Tarık Demirkan kitapseverlerle buluştu.

        Belediye Sosyal Tesislerinde kitapseverlerle buluşan Yazar Tarık Demirkan, "Kitapseverlerle buluşmak kadar, kendi memleketim Bartın'da dostlarımla arkadaşlarımla buluşmakta benim için ayrıca büyük mutluluk oldu. Her ne kadar masallar gerçek üstü gibi görünse de aslında gerçekçidirler. Keloğlan, Dede Korkut, Fareli Köyün Kavalcısı'ndan Pinokyo masalları gibi bütün masal klasikleri hepimizin için öğreticidir yol göstericidir. Hayatımızın içinde karşılaştığımız katı gerçekleri, üstünden gelemediğimiz sorunları, güçlükleri masalların özgürleştirici gücü ile aşarız, ulaşılmayana ulaşırız çözülmeyeni çözeriz" dedi.

        Masallara ve çocuk edebiyatına çok önem verilmediğine değinen Demirkan, "Çocuk hikayeleri romanları masalları çocukların dünyasını ve hayal güçlerini geliştirir. Bu da çocuklarımızın zaman içinde yaşamın güçlüklerine karşı dirençlerini artırır. Onların her zaman umutlu olmalarını sağlar. Masallar çözülmez dediğimiz sorunlarımızın çözüm bulabileceğini gösteren önemli unsurlardır. Bu nedenle masallar umuttur. Masalların umut olmasının nedeni de çocuklarımızın umudumuz olmasıdır. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir. Bu nedenle anne babaları ve özellikle edebiyat öğretmenlerine çocukların edebiyatla arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, kitap dostu olmalarını sağlanması konusunda önemli sorumluluklar düşüyor" dedi.

        (SA)

        03.12.2015 16:33:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler