Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN YANINIZDAYIZ"

        KAYSERİ (İHA) - Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.

        Rehabilitasyon merkezinde tedavi gören engelli öğrencilerle bir araya gelen Başkan Esat Öztürk, çocuklarla tek tek ilgilenerek, durumları hakkında bilgiler aldı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette çocuklara hediyeler dağıtan Öztürk, engelliler günü ile ilgili basına açıklamalarda bulundu.

        Açıklamasında, engelli insanların bir gün değil, her gün yanlarında olduklarını belirten Başkan Öztürk, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına belediyelere çok iş düştüğünü söyledi. Öztürk; " 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile bugün Sıla Rehabilitasyon Merkezi'ndeki öğrencilerimizi ziyarete geldik. Belediyeler ve belediye başkanları olarak, bir gün değil her gün engelli dostu olmalıyız. Bu konuda da kanun bizi mecbur tutuyor. Altyapımızı ve üstyapımızı yaparken engelli vatandaşlarımızı göz ardı etmemiz gerekiyor. Buradan diğer belediye başkanlarımıza ve belediye çalışanlarına seslenmek istiyorum. Fen İşleri ile ilgili yaptığımız bütün çalışmalarda engelsiz bir yaşamı gerçekleştirmemiz lazım. Hakkında ayet inmiş bir dininde mensubuyuz. Bildiğiniz gibi Ümmü Meftun Hz. Abese Suresinde gözleri âmâ bir engelliydi. Doğrusu engellilere bizim bereketimiz diye bakmamız lazım. Onlar bizim dua kaynağımız. Onların duasının, engelsiz insanlardan daha değerli olduğuna inanıyorum. Her zamanda söylediğim gibi, yarın engelli olmayacağımıza garantimiz yok. Bedensel engelden çok, basiret engellinin daha kötü olduğunu düşünüyorum. Allah hiç kimseye basiret engelli etmesin. Gerek rehabilitasyon merkezlerimizin, gerekse belediyelerin verdiği katkıyla bedensel engeller aşılır diye düşünüyorum. Biz, bir gün değil 365 gün engelli dostu belediye olmaya kararlıyız." diye konuştu.

        Ziyarette engelli velileriyle de görüşen, onların sıkıntılarını ve isteklerini dinleyen Başkan Öztürk, velilere ; "Çocuklarınızı Allah'ın bir nimeti, Allah'ın bir lütfu olarak görün. Onlar evimizin bereketi, canımızın bir parçası. Biz belediye olarak her zaman yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

        (AÖ-Y)

        03.12.2015 16:35:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler