Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜLTECİLER KOMİSYONU ÇALIŞMAYA BAŞLADI

        EREN AYHAN

        MUĞLA (İHA) - Türkiye'de ve özellikle Bodrum'da yaşanan mülteci olaylarını gündeme taşımak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmaya başlayan CHP, Mületciler ve Göçmenlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri, Bodrum CHP İlçe Örgütünde bir basın toplantısı düzenledi.

        Sabah saatlerinde Akyarlar'daki Aylan bebeğin cesedinin kıyıya vurduğu Akyarlar'dan temsili olarak bota binip denize açılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Mülteciler ve Göçmenlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, öğle saatlerinde de ilçe binasında partililerle buluştu. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP'li milletvekillerin Bodrum'u ve Muğla sahillerini olumsuz etkileyen mülteci sorununa dikkat çekmek amacıyla ilçeye geldiklerini söyledi.

        Toplantıda CHP'lilere hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçtiğimiz pazar gününden itibaren, Türkiye açısından mülteci konusunun daha da önem kazandığını vurgulayarak, Türkiye'nin adeta mülteci kampına dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi. Ağbaba, "Türkiye'ye 3 milyar avro para verilerek, Türkiye Avrupa'nın mülteci kampı durumuna getirilmek isteniyor, tampon bölge durumuna getirilmek isteniyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, böyle bir karar alanı ülkeye sokmazlar. Türkiye'yi açıktan rüşvet vererek, cebine para sıkıştırarak hem buradaki mülteclierin burada kalmasını hem de gidenlerin geri dönmesini sağlıyorlar. Türkiye, Edirne'sinden Hakkari'sine, Bodrum'undan Sinop'una kadar Türkiye Avrupa'nın mülteci kampı olacak."

        CHP'li milletvekilleri ilçe örgütünde düzenledikleri basın toplantısında, CHP'nin Ocak ayında gerçekleştireceği kurultay ve daha sonra da 2019 seçim sürecine yönelik önemli açıklamalarda da bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kurultayın hemen ardından bir tüzük ve program kurultayı toplanacağını söyledi. 1 Kasım'da CHP'nin aldığı sonucu başarısızlık olarak gündeme getirenlerin, asıl çöken muhalefeti gözden kaçırdığını savundu.

        DEMİR'DEN 'RES UYARISI

        CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir de Türkiye'nin önümüzdeki süreçte mülteciler nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayacağını söyledi. AK Parti'li Burhan Kuzu'nun "Avrupalıları korkuttuk, onlar da kesenin ağzını açtı" sözlerini eleştiren Demir, "Bir anayasa profesörü olan Burhan Kuzu, boşboğazlık yapıyor her gün twit atıyor. Biz Avrupalıları korkuttuk, onlar da kesenin ağzını açtı diyor. Değil. Bunlar, mültecileri Avrupalılara sattılar. Bu insanların sorunlarıyla yine sosyal demokrat bir parti olarak biz ilgileneceğiz ama onların bu pazarlıklarını da bizim ortaya koymamız gerekiyor. Bu insanlık ayıbıdır." diye konuştu.

        Konuşmasında RES mücadelesine de değinen Demir, tüm Bodrum'un Geriş ve Akyarlar'da RESleer karşı sürdürülen direnişe destek vermesini istedi. Demir, şöyle konuştu:

        "Sülükler Bodrum halkının üzerine, Bodrum dağlarına saldırmış gibi. Rüzgar enerjisi santralleri ile Bodrum'un güzelliklerini yok etmeye çalışıyorlar. Değerlerini birilerine peşkeş çekiyorlar. İki dağı var Bodrum'un. Bİri Geriş, diğeri Akyarlar. Oralara RES kurarak buradaki rantları birilerine peşkeş çekmek istiyorlar. Hukuksuzluğu A'dan Z'ye uyguluyorlar. Egemen güçler, iktidardan aldığı yetkiler dahilinde hukuku ayaklar altına alarak zorla RES kurmaya çalışıyorlar."

        (EA-MB-İK-Y)

        03.12.2015 16:37:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler