Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKŞEHİR TİCARET ODASI'NDAN KİTAP KAMPANYASI'NA DESTEK

        CEMAL FİLİZ

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesine 15 bin lira değerindeki 2 bin 500 kitabı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlayarak destek verdi.

        Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen projeye; proje ortaklarından olan, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, 15 bin lira değerindeki 2 bin 500 kitabı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlayarak destek verdi.

        Kitapların bağışlanması ile ilgili olarak Akşehir Kaymakamlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene, İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile okul idarecileri katıldı.

        Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, projenin paydaşlarından biri olan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçen yıl olduğu gibi bu yılda projeye kitap yardımı ile destek verdiğini belirterek, "Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor Projesi sadece bir kitap okuma kampanyası değil, sadece okulla, öğrenciyle sınırlı olmayan önemli bir proje. Bu projenin içinde elbette önce kitap var. Bu kitapları yazan yazarlar var. Sonra bu projenin içinde öğrencilerimiz dışında velilerimiz var, gruplarımız var ve bütün Akşehir var. Geçen sene yaklaşık 200 bin kitabın okunduğu projeyle bu yıl hedefimizi 500 binlere, 1 milyonlara ulaştırma noktasında yine el ele ve gönül gönüle verdik. Bugün Ticaret ve Sanayi Odamızın kitap dağıtımı var, inşallah önümüzdeki günlerde Akşehir Kaymakamlığı olarak biz de yaklaşık 30 bin liralık kitabı çocuklarımızla buluşturacağız" dedi. Projeyle ilgili bir çok etkinliğin yapıldığının altını çizen Kaymakam Sezgin " Projenin özü; okumak, okumak, okuma sevgisini ve aşkını çocuklarımıza aşılamak" diye konuştu.

        "BU YIL HEDEFİMİZ 250 BİN KİTAP OKUMAK"

        Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, yaptığı konuşmada geçen yıl başlatılan ve büyük başarı sağlanan projenin bu yılda artarak devam ettiğini belirterek, "Proje paydaşlarımızdan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımız geçen yıl olduğu gibi bu yılda projemize kitap desteği sağlayarak satın alma gücü ve imkanı olmayan öğrencilerimize kitap temin etme noktasında elini taşın altına koymuştur. Önümüzdeki günlerde Kaymakamlığımızda aynı şekilde destek sağlayacaktır. Akşehir Belediyesi olarak zaten biz bu işin ana omurgası durumundayız. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi gerek kitap temini noktasında, gerek yazarlarımızın şehrimize intikali, öğrencilerimizle buluşturulması gibi bu projeyle ilgili tüm eylemlerde geçtiğimiz yıldan daha fazla destek sağlayacağız. Biz bu projede 5 yıllık bir süreci düşünerek 5 yılda 1 milyon kitaba ulaşalım diye düşünmüştük. Geçen yıl projemizde 200 bin kitap okunduğunu öğrendik ki hakikatten çok önemli bir rakam. Bu yıl hedefimiz 250 bin kitap. Sizlerin de gayretiyle bu sayıyı çok rahat yakalayacağımıza inanıyorum. Bizim böyle bir eğitim camiamız, Kaymakamlığımız, Ticaret ve Sanayi Odamız olduğu müddetçe Allah'ın da izniyle daha çok büyük projelere imza atarız" dedi.

        Proje paydaşlarından olan ve projeye 335 takım 15 bin TL değerinde 2 bin 500 adet kitap desteği sağlayan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, eğitime ve gençlere yatırım yapmanın önemine dikkat çekerek, "İlk emri 'Oku' olan bir dinin mensupları olarak şu anda dünya sıralamasında çok kötü bir yerde olduğumuzu biliyoruz. Ama biz Akşehir'den başlayarak yakacağımız bu ateşle tüm ülkemize örnek olacağımızı düşünüyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okuma imkanı olmayan gençlerimiz ve öğrencilerimize destek vermek amacıyla projemizde yine elimizi taşın altına koyduk. Bundan sonrada Ticaret ve Sanayi Odası olarak okuma ve eğitim noktasında yine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Son olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'de projenin çok kapsamlı ve büyük bir proje olduğunu belirterek, velilerden gelen destekle projenin başarıya ulaştığını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na verdiği destek için teşekkür eden Yiğit, bağışlanan kitapların dönüşümlü olarak pek çok öğrenciyle buluşacağını belirtti.

        Yapılan konuşmaların ardından, Akşehir Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından alınan 15 bin lira değerindeki 2 bin 500 adet kitap, okullara dağıtılmak üzere törene katılan protokol tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

        DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

        Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret Ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim dönemi boyunca devam edecek projede; İlkokul, Ortaokul ve Liseler arasında ödüllü kitap okuma yarışması, Kitap Kumbarası, Akşehir Kitap Günleri adı altında kitap fuarları ve her okulda yazarlarla öğrencilerin buluşması sağlanacak. Proje kapsamında yapılacak olan kitap okuma yarışmasında da dereceye girenlere laptop bilgisayar, minibook, tablet, zeka oyunları armağan edilecek.

        (CF-AH-Y)

        03.12.2015 16:39:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler