Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LİSELİ ÖĞRENCİLERDEN "ATMA PAYLAŞ KAMPANYASI"NA DESTEK

        EREN AYHAN

        MUĞLA (İHA) - Bodrum Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi öğrencileri "Atma Paylaş Kampanyası"na destek olmak amacıyla kendi aralarında eşya topladı.

        Liseli gençler, Suriyeli mültecilere yardım etmek amacıyla kendi aralarında topladıkları giysileri, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerine teslim ederek belediyenin de desteğe ihtiyacı olan mültecilere bu kıyafetlerin dağıtımının yapılmasını talep etti.

        Bodrum Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi öğrencileri Miraç Göçer ve Arda Karaoğlu'nun öncülüğünü yaptığı yardım kampanyasına öğrenciler büyük destek verdi. Bodrum'daki umut yolcularının çaresizliğini gördükçe çok etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, "Yaklaşan soğuklardan dolayı aklımıza böyle bir şey yapmak geldi, bunu da okul müdürümüzle konuştuk. Kendisinin de bize destek vermesiyle tüm öğrenci arkadaşlarla birlikte bu yardım kampanyasını hayata geçirdik." dedi.

        Okul Müdürü Bilal Turgut, bu duyarlılıklarından dolayı başta iki öğrencisi olmak üzere tüm öğrencilere, öğretmenlere, veli ve idarecilere teşekkür ederek şunları söyledi: "İki öğrencimiz ilk etapta bana gelerek böyle bir düşünceleri olduğunu, Suriyeli çocukların ve ailelerin yaklaşan soğuklardan dolayı kötü duruma düşebileceklerini ve onlar için bir kıyafet toplama kampanyası başlatabileceğimizi ilettiler. Okulumuzda bunun duyurusunu yaptık. Hiçbir öğrencimiz ekstradan yeni kıyafet almadı. Herkes evinde duran düzgün ve kullanılabilirliği olan kıyafetlerini getirdi. Daha sonra bir ekip kurduk ve bu kıyafetleri tür tür ayırarak hazır hale getirdik. Belediyemizle irtibata geçtik onlarda gelip kıyafetleri Suriyelilere iletmek üzere aldılar. Bodrum Belediyesi'ne bize vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ederiz."

        Liseli öğrencilerin topladığı kıyafetlerle birlikte "Atma Paylaş Kampanyası" kapsamında toplanıp belediye ekipleri tarafından teslim alınan diğer kıyafetler de en kısa sürede ihtiyaç sahibi mültecilere ulaştırılacak.

        (EA-MB-İK-Y)

        03.12.2015 16:50:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler