Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜLTECİ VE SIĞINMACILARIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NDAN BELEDİYEYE ZİYARET

        EREN AYHAN

        MUĞLA (İHA) - CHP Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, Aylan bebeğin minik bedeninin karaya vurduğu sahilde yaptıkları incelemenin ardından Bodrum Belediyesi'ni ziyaret etti.

        CHP Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nda yer alan Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Bodrum'a geldi. Komisyon üyeleri, kendilerine eşlik eden CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerle birlikte Avrupa Birliği ülkeleriyle Ege Denizi'nde yaşanan mülteci sorununa köklü çözüm sunabilmek amacıyla üretilecek projelere destek için Akyarlar Plajı'ndan sabah denize açıldı. CHP'li heyet ardından Bodrum Belediye Başkanvekili Ali Demiröz'ü başkanlık makamında ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarete CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

        "BODRUM BİZİM, TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜ"

        CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, "Bizler Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kurulan mülteci komisyonu üyeleri olarak buradayız. Bu sorun tabi ki Türkiye'yi de, Bodrum'u da yakından ilgilendiriyor. Özellikle geçiş noktası olması sebebiyle Bodrum önemli bir yer. Ayrıca bu sığınmacı meselesini en çarpıcı olarak dünyaya duyuran merkez de Aylan bebek sebebiyle Bodrum'dur. Biz, o nedenle bugün buradayız. Tabi Bodrum sadece Bodrum'a ve Muğla'ya ait bir yer de değil. Bodrum, bütün Türkiye'nin gözbebeği, bizim gözbebeğimizdir. Hatta zaman zaman dünya ülkelerinin de öne çıkardığı bir merkezdir. Bu anlamda hepimiz Bodrum'u önemsiyoruz. Bugün de Bodrum'a gelip de belediyemize gelmemek olmazdı. Bizim için Bodrum çok önemli bir yer. Bodrum'u çok önemsiyoruz. Hem parti olarak hem kişisel olarak çok önemsiyoruz. Bodrum bizim bütün dünyaya açılan yüzümüz. " dedi.

        "BODRUM BELEDİYESİ ÖRNEK GÖSTERDİĞİMİZ BELEDİYELERİMİZDEN"

        CHP'li belediyelerin sadece asfalt yapıp çöp toplamadığına da vurgu yapan Veli Ağbaba, "Ben, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısıyım. Bodrum Belediyesi de bizim örnek gösterdiğimiz belediyelerimizden birisidir. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler her bölgede, bazen Erzurum'un Çat'ında bazen Muğla'nın Bodrum'unda bazen Çanakkale'nin Geyikli'sinde her türlü imkansızlığa rağmen destan yazıyorlar. Çok önemli uygulamalarımız var ve burada da öyle. Sadece asfalt yapıp çöp toplamıyor bizim belediyelerimiz, onun dışında insanların ihtiyaçlarına yönelik sosyal belediyeciliği de yapıyoruz. Bütün ilkleri CHP'li belediyeler yaptı. Ve bundan sonraki ilkleri de CHP'li belediyeler yapacak. Ben ayrıca hem Bodrum Belediye Başkanı'nı hem meclis üyelerimizi kutluyorum. Burada bulunmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

        Bodrum Belediye Başkanvekili Ali Demiröz de mültecilere belediye olarak gerekli desteği verdiklerini belirtti. Demiröz, "Bu insanlar yazın burada çok acı çekti. Vatandaşlarımız, halkımız ve Bodrum Belediyesi elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı, duyarlılık gösterdi. İnşallah iktidar da bu sesinizi duyar ve sizin de çabalarınız sonucunda daha uygun bir karar alırlar." diyerek ziyaretleri için CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya, milletvekilleri ve partililere teşekkür etti.

        Belediyeye yaptıkları ziyaretin ardından heyet kaymakamlığa geçti.

        (EA-MB-İK-Y)

        03.12.2015 16:50:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler