Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR'DEN "TARİHE YOLCULUK" PROJESİ

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın gençler için hazırladığı "Tarihe Yolculuk Projesi" ile öğrencilere tarih bilinci aşılanıyor.

        Proje kapsamında, şehre ziyarete gelen insanı yardım kuruluşu 'Yeryüzü Doktorları' ile Erzurum İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenim gören çocuklara, kentin tarihi mekânları anlatıldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde çocuklara Erzurum Müzesi, Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Lalapaşa Cami, Ulu Cami, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi ve Tebrizkapı Sanat Çarşısı gezdirildi. Söz konusu projeyle şehrin sosyal ve kültürel yönleri anlatıldı, çocuklara tarih şuuru aktarıldı. Aktiviteye katılan öğrenciler, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesi sayesinde daha önce gezme imkânı bulamadığımız yerleri ziyaret ettik. Erzurum tarihine tanıklık ettik. Bize sunulan bu güzel projeden ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyoruz" dedi.

        (ERZ-AA-Y)

        03.12.2015 16:55:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler