Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İLKADIM'DA BÜYÜK BALKAN KONGRESİ

        - ABDÜLHAMİT HAN'IN GÖZÜYLE BALKANLAR FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILACAK

        SAMSUN (İHA) - İlkadım Belediyesi, 5-6 Aralık'ta yapılacak olan 9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi'nde Sultan 2. Abdülhamit Han'ın kendi döneminde çektirdiği fotoğraf koleksiyonundan oluşan Balkan Fotoğraf Sergisi açacak.

        9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Kongresi İlkadım Belediyesi ve Samsun Mübadele Derneği işbirliği ile 5-6 Aralık tarihlerinde Serra Otel'de gerçekleşecek. 40'a yakın ulusal ve uluslar arası akademisyen, bakan, belediye başkanları, parti genel başkan yardımcısı, yazar, yönetmen, ilgili vakıf dernek başkan ve yöneticilerin katılacağı Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültür Araştırmaları Kongresi Protokol konuşmalarıyla başlayacak ve 2 gün sürecek olan kongre 6 oturumla noktalanacaktır. İki gün boyunca 6 oturumla noktalanacak Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Kongresi'ne Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'den 30 akademisyen, gazeteci, Siyasetçi, Milletvekili, Bakan ve Siyasi Parti Genel Başkanı katılacak.

        FOTOĞRAFLARLA 100 YIL ÖNCESİ BALKANLAR

        Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi açış programından önce yapılacak Sultan II. Abdülhamit'in kendi döneminde çektirdiği fotoğraf koleksiyonundan oluşan Balkan Fotoğrafları Sergisi'nde İstanbul Üniversitesi Yıldız Arşivi'nden faydalanılarak dönemin 19. asrın ikinci yarısından sonra 20. asrın Balkan Harbi'ne kadar çekilmiş fotoğraflar yer alıyor. Sergide, 100 yıl önceki köprüleri, çeşmeleri, devlet binalarını, okulların, o dönemin sosyal yapısı ve yaşam biçimin yer alacağı sergide 178 fotoğraf görücüye çıkacak.

        ŞEHRİMİZİN SOSYO-KÜLTÜREL BİRİKİMİNİ ARTIRIYORUZ

        İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Belediye olarak şehrimizin sosyokültürel birikimini arttıracak, sorunları bilimsel ve akademik verilerle tespit edip bu sorunlara çözüm yolları üretecek sempozyum ve kongreler düzenliyoruz. Bu manada Samsun Mübadele Derneği, Başbakanlık TİKA ve Kültür Turizm Bakanlığı işbirliği 9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi'ni gerçekleştiriyoruz. Kongremizin sonuçlarının ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olacağı kanaatindeyim" dedi.

        (SAM-SLH-Y)

        03.12.2015 16:57:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler