Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİKSPOR KULÜBÜ ADI ALTINDA DAĞ SPORLARI BRANŞI KURULDU

        CEM KAAN TOKA

        BİLECİK (İHA) - Bilecik 1. Amatör Lig'de mücadele eden Bilecikspor, kulübün adı altında Dağ Sporları branşını kurdu.

        Bilecik Sosyal Tesislerinde düzenlenen tanıtım toplantısına, Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, Dağ Sporları branşının gönüllü üyeleri katıldı. Kulüpleri bünyesinde kurulan Dağ Sporları branşı hakkında bilgi veren Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, 14 aydır Bilecikspor başkanlığını yaptığı belirterek, "Bilecikspor Kulübü olarak tabi ki futbol ön planda olduğu için herkesin beklentisi bu camiada futbolun bir yere gelmesi. Biz onunla ilgili çalışmalarımızı zaman zaman paylaştığımız konularda gerekli çalışmaları yaptık. Alt ve üst yapılarımızı şu an ki profesyonel yapıya ulaşma noktasında şuandaki mevcut tesisimizle beraber Bilecik Amatör Ligi'nde devam ederek bölgesel lig heyecanı yaşatmak için mücadele etmekteyiz. Unutulan bir kurum olduğu için veya dışarıya açılmasında 5, 6 aydır kapalı olduğu için bazı sıkıntılı süreç yaşadık. İnsanların bazı şeylerin unutulduğunda yeniden kabullenmesi zor oluyor. Ama çok şükür ki Bilecikspor herkesin kabul ettiği sahiplendiği bir camia yolunda ilerlediği kulüp noktasına geldi. Bundan sonra sadece futbolla anılmaktan çok bir camia olmasının çabasındayız. Bugünkü toplantımızın sebebi çeşitli üniversitede ki hocalarımız değerli abilerimizle uzun zamandır teklifler götürüyorduk. Katıldıkları için onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bilecik'te her şeyi kapsayacak bir aile olmak istiyoruz. Bu bir kağıt parçası adı altında kalmayacak" dedi.

        "BİLECİKSPOR KULÜBÜ SADECE FUTBOLA YÖNELİK KURULMADI"

        İsmail Cinoğlu, Bilecikspor Kulübü'nün sadece futbola yönelik kurulmuş bir kuruluş olmayacağını söyledi. Bilecik halkına doğa ve çevreyi sevdirmek ve buluşturmak için çalışmalar yaparak bu branşı kurduklarını belirten Cinoğlu, şöyle devam etti:

        "Dağ Sporları branşı faaliyetlerinden trekking, dağcılık, dağ bisikleti, motor sporları, kuş gözlemciliği, kamp, köy turları, yüzme, izcilik ve sadece sporla kalmayarak müzik ve bando takımı ile briç sporları gibi faaliyetlerde bulunuyor. Bileciklilere birlik, beraberlik ve dayanışmasını artırmak amacıyla bu ve buna benzer faaliyetleri seminer ve kurslarla destekleyerek toplum dayanışmasının sporla gerçekleştirilmesi amacını gütmekteyiz. Ayrıca talep halinde burada sayamadığımız diğer spor ve sosyal etkinliklerle alakalı çalışmalar yapacağımızı belirtmek isteriz."

        Öte yandan Bilecikspor Kulübü Dağ Sporları branşının ilk faaliyetinin, 6 Aralık Pazar günü saat 08:30'da Pelitözü Göleti mevkiinde 12 kilometrelik parkurda trekking yürüyüşü olacağı bildirildi.

        (CKT-KÇ)

        03.12.2015 16:58:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler