Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOZOK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞARILI AMELİYATLARINI SÜRDÜRÜYOR

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Tedavi Gören ve Akciğerinde Kitle Saptanan Hasta, Yozgat'ta ilk kez uygulanan "Sleeve rezeksiyon" adı altındaki farklı bir ameliyat tekniğiyle sağlığına kavuşturuldu.

        Öksürük ve kanlı balgam çıkarma şikayetiyle Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne başvuran Mehmet Yüksel isimli hastanın yapılan tetkiklerinde sağ akciğerinde bir kitle bulunduğu tespit edildi. İleri incelemeler neticesinde Akciğer Kanseri olduğu belirlenen 73 yaşındaki hastaya Yozgat'ta ilk defa uygulanan Sleeve rezeksiyon yöntemiyle Göğüs Cerrahisi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bayram Metin ve Yrd. Doç. Dr. Şener Yıldırım tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

        Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bayram Metin, "73 yaşındaki Mehmet Yüksel isimli hastamızda akciğer kanseri teşhis edilmesi üzerine ameliyat önerildi. Gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra hastamızı ameliyata aldık. Ameliyatta hastamızın sağ üst lobunu çıkardıktan sonra sağ ana bronşun orta loba devam eden tümörle sarılı olan kısmını da çıkardık ve açıkta kalan sağ orta lob bronşunu geride tümörlü alan kalmayacak şekilde trakea dediğimiz ana soluk borusuna dikerek orta lobu normal yerinden daha yukarı naklettik. İşlem sırasında geride tümör dokusu kalmadığına emin olabilmek için ameliyat sınırlarımızdan aldığımız örnekleri patoloji laboratuarına "frozen" dediğimiz operasyon esnasındaki hızlı patolojik incelemeye gönderdik ve Patoloji öğretim üyemiz Yrd.Doç.Dr. Sevinç Çelik incelemelerini yaparak tümör sınırını bize temiz olarak belirtti. Hastamızdaki akciğer kanserini hastanın akciğerinin bir kısmını koruyacak bu tarzda özellikli bir ameliyatla tedavi etmiş olmanın ve hastamızı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz " diye konuştu.

        Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi kliniğinde akciğer kanseri ameliyatları yaklaşık 3 yıldır gerçekleştirildiğini fakat "Sleeve Rezeksiyon" dediğimiz bu ameliyat Yozgat'ta bir ilk olduğunu vurgulayan Metin, "Dünyada ve ülkemizde ancak büyük üniversite ve eğitim hastanelerinde yapılmakta olan bu ameliyatı Yozgat'ta yaparak ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın bu tarz ameliyatlar için türlü zorluklara katlanarak evlerinden uzak merkezlere gitmek zorunda kalmalarının önüne geçilebileceğimizi ummaktayız. Bozok Üniversitesi Tıp Fakütesi Araştırma Hastanemizin inşaat halindeki yeni binasının değerli rektör Hocamız Prof.Dr.Salih Karacabey'in üstün gayretleri ile yakın zamanda faaliyete geçmesi beklenmekte olup, yeni binamızda Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi birimlerinin kurulması için de hazırlıklar devam etmektedir. Bu tedavi ünitelerimizin de tamamlanması ve Allah'ın izni ile Yozgatlı vatandaşlarımıza kendi memleketlerinde, evleri gibi bir ortamda her türlü tedavi imkanlarını sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı

        (ÖE-AÖ-Y)

        03.12.2015 16:59:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler