Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİLÜFER BELEDİYESİ TEKERLEKLİ SANDALYELERİ ÜCRETSİZ TAMİR EDECEK

        - TEKERLEKLİ SANDALYE TAMİR EVİ HİZMETTE

        BURSA (İHA) - Nilüfer Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde "Tekerlekli Sandalye Tamir Evi"ni hizmete açtı.

        Tekerli sandalye kullanan engellilere ücretsiz hizmet verecek tamir evi Alaaddinbey hizmet binasında törenle açıldı. Akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarım maliyetlerinin yüksek olması ve işinin ehli tamirciler bulunamaması sebebiyle engelliler zor anlar yaşıyordu.

        Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Hizmetlerimizi her geçen gün iyileştirerek, "engelsiz" hale getiriyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak engelsiz bir kenti oluşturmak için, Tekerlekli Sandalye Tamir Evi ile yeni bir sayfa açıyoruz. Şehir hayatı ortopedik engelliler için oldukça zorlayıcı. Arazi yapısı ve araçların kalitesinden dolayı kullanılan akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyeler kısa sürede arızalanıyor. Bu durum, engellilerin kendileri ve yakınları için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarım maliyetlerinin yüksek olması, işinin ehli tamir atölyelerinin olmaması ya da şehir dışında olması yüzünden engelliler mağdur oluyor. Tekerlekli Sandalye Tamir Evi ücretsiz hizmet verecek" dedi.

        Tekerlekli sandalye kullananların bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanacaklarını belirten Bozbey, "Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın kullanmış oldukları araçların tamiratı ve bakımını bundan böyle Tekerlekli Sandalye Tamir Evi üstlenecek. Bu hizmetimiz Nilüfer ile sınırlı değil. Bursa geneline hizmet vereceğiz. Tamir evinde uzun süreli ciddi arızalar için tamiratlar yapılacak. Yerinde kısa süreli bakım ve arızalar için de mobil tamir aracımız devreye girecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, belediyemizin 444 16 03 numaralı telefonuna ya da Bizim Ev'in 245 34 46 numaralı telefonuna başvurabilir" dedi.

        (MŞ)

        03.12.2015 17:02:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler