Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI

        ERDAL AKBUĞA

        MALATYA (İHA) - Kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle yurt genelinde olduğu gibi Malatya'da da başladı.

        Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik gereği Aralık ayından başlayarak Mart ayının sonuna kadar olan sürede yolcu ve yük taşıyan ticari araçların kışlık lastik zorunluluğu başladı.

        Sanayide araba lastik ustası Vahap Koşum sürücülere uyarıda bulunarak, "Sürücülerimize önerim arabaların da kesinlikle kış lastiği bulundursunlar. Hayati önem taşıyor. Hem kendimizin hem karşımızdakiler için iyi bir uygulama karda buzda vatandaşlarımız perişan olmuyor. Zincir ihtiyacı duymaz. Güvenlik için çok önemli yani kış lastiği dendiği zaman sadece karda kullanılması gerekmiyor. Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğü zaman normal lastikler özeliğini yitiriyor. Bu lastiklerde sertleşme olmadığı için tutulma en üst seviyelerde oluyor. Tavsiye ediyoruz. Yoğunluk çok fazla yetiştiremiyoruz. 1 Aralık tan itibaren uygulamada başladığı için şuanda yoğun bir şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

        (EA-HA-Y)

        03.12.2015 17:03:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler