Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT'TA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

        BEŞİR KELLECİ

        BAYBURT (İHA) - Bayburt'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

        Odabaş: "Yarın ne olacağı belli değil. Belki bizlerde engelli olacağız"

        Programda konuşan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, devletin engelli vatandaşlara kolaylık sağlanması adına önemli adımlar attığını vurguladı.

        "Ülkemizde ve bütün ülkelerde bugün engellileri hatırlamak, engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştırmak, onları eğitmek, toplumda onlara bakış açılarını değiştirmek için bugün var" diyen Odabaş şunları kaydetti:

        "Engelli olmak doğuştan olduğu gibi daha sonra kaza veya çeşitli sebeplerle engelli olma durumuna gelen vatandaşlarımızdır. Yarın ne olacağı belli değil, belki yarın bizlerde engelli olacağız. dolayısıyla önemli olan engellilere baktığımız bakış açısını değiştirmemiz lazım. Onları toplum içerisinde yaşayabilcek, topluma katılabilecek, çalışabilecek bir yapıya getirebilmek için onların şartlarını kolaylaştırmamız lazım."

        Memiş: "Yaratanın bizler için neyi uygun gördüğünü önemsersek daha mutlu oluruz"

        Programda konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşlar için engelsiz günlerin başlagıcı olması temennisinde bulundu.

        Bayburt Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik yapılan icraatları ve uygulanacak projeleri paylaşan Memiş, şunları söyledi: "3 Aralık dünya engelliler günü inşallah engelli vatandaşlarımız için engelsiz günlerin başlangıcı olma noktasında önemli çalışmalara imza atıldığı, önemli çalışmaların başlatıldığı gün olur. Biz insanın şekline değil insanın muhtevasına bakan bir dinin mensupları olarak, içimizdekilerin dışımızdakilerden daha önemli sayıldığı kadim bir kültürün mensupları olarak bu kardeşlerimize acıma yerine bu kardeşlerimizin güzel duygularını dikkate alarak, bu kardeşlerimizin içerisindeki yaşama, sevinç ve arzularını dikkate alıp bu şekilde ilgilenip arkadaş olmamız, onlarla bu şekilde bir dayanışmanın içerisinde olmamız gerekir diye düşünüyorum. Açıkçası bizlerin neyi arzu ettiği değil de yaratanın bizler için neyi uygun gördüğünü önemsersek daha mutlu oluruz. Daha huzurlu oluruz diye düşünüyorum"

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala ise, müdürlük olarak Bayburt'ta gerçekleştirdikleri hizmetlerden bahsetti.

        Bakanlık ve ardından il müdürlüğünün kurulmasıyla Bayburt'ta engelli vatandaşlar ve dezavantajlı kesimler için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini anımsatan Pala, "Sosyal politikalar bakanlığımız, korunmaya, bakıma ihtiyaç duyan yaşlı, engelli çocuk ve şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olmuştur. Ve bundan sonrada bu kesimin yanında olmaya devam edecektir. Bizlerde İl Müdürlüğü olarak yatılı ve gündüzlü hizmetleri yaygınlaştırmak için ilimizde hedeflerimizi belirledik. Bu hedefler doğrultusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik.

        Öncelikle sosyal hizmet ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan gündüzlü ve yatılı kuruluşları farklı değerlendirdik. Bir yandan yatılı kuruluşlara ağırlık verirken diğer yandan gündüzlü aile yanında bakım ve aile yanında desteğe önem verdik" dedi.

        Programda konuşmaların ardından Gülsem Sanat Merkezi Engelliler Tiyatro Grubu sanatçısı Serkul Kan tarafından mini konser verilirdi. Oyuncu Ayhan Yarıcı ise, 'Tek kişilik Sitdown' gösterisiyle salondakileri güldürdü.

        Program sonunda Bayburt Valisi Yusuf Odabaş tarafından Memnune Evsen Huzurevi Yaşlılarını Koruma Derneği Başkanı Veysel Akbaş'a ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından da Gülsem Sanat Merkezi Engelliler Tiyatro Grubu oyuncularına plaket takdim edildi.

        (BK-AT-Y)

        03.12.2015 17:06:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler