Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİLER UNUTULMADI

        - MERSİNLİ İŞADAMLARI, ENGELLİ SPORCULARLA KARŞI KARŞIYA GELDİ

        MERSİN (İHA) - Mersin'de '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliklerde, Mersinli işadamları, engelli basketbolcularla özel maçta karşılaştı. Mersin polisi ise engellilerle kahvaltıda bir araya geldi.

        Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, 'Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen özel maçta, Mersinli işadamları ile karşılaştı. Engelli sporcular, tekerlekli sandalye üzerinde sayı arayan işadamlarını 5-0 mağlup etti.

        Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan özel müsabakada tekerlekli sandalyeye oturarak sayı arayan işadamları bir hayli zorlandı. Renkli görüntülere sahne olan maçta rakiplerine sayı şansı tanımayan Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Basketbol Takımı'nın sporcuları üstün bir oyun sergileyerek sahadan 5-0 galip ayrıldı.

        Maç sonrasında duygularını dile getiren engelli sporculardan Özlem Panayır, 8 yıldır basketbol oynadığını belirterek, "Amacımız engellilerin neler yaşadığını ve ne şartlar altında spor yaptığını anlatabilmek. Biz sadece Engelliler Günü'nde değil, yılın 365 gününde hatırlanmak istiyoruz. Mersin engelliler için yaşanabilir bir kent haline geldi. Artık kaldırımları rahatlıkla kullanabiliyoruz. Tek sorunumuz araçların kaldırımlara yapılan engelli rampalarının önüne park edilmesi. Bu konuda caydırıcı yaptırımların getirilmesini istiyoruz" dedi.

        Bekir Özel ise her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, "Engelli olmak bir seçim değil. Bugün gözleri gören veya yürüyebilen bir insan, yarın bu yetilerini kaybedip yatağa ya da tekerlekli sandalyeye mahkum olabilir. Bu nedenle engellilerle empati kurulması çok önemli" diye konuştu.

        POLİSLER DE UNUTMADI

        Türk Polis Teşkilatı da engellileri unutmadı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli, kentte yaşayan zihinsel ve bedensel engelli bireylerle kahvaltıda bir araya geldi. Hatırlanmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren engelli bireylerin aileleri, "Bazen ciddi manada zor günler geçiriyoruz. Bu zamanlarda hazırlanmak bizleri bir hayli mutlu ediyor. Engelli ve engelli ailelerine yönelik verilen hizmetler, unutulmadığımızın bir göstergesi. Bizleri hatırlayan herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

        (HSK-Y)

        03.12.2015 17:14:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler