Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATTALGAZİ BELEDİYESİ İLE MALATYA PARK AVM TARAFINDAN ORTAK ETKİNLİK DÜZENLENDİ

        MALATYA (İHA) - Battalgazi Belediyesi ile Malatya Park AVM tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

        Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Malatya Park AVM tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Malatya Park AVM'de etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, bazı belediye meclis üyeleri, engelli vatandaşlar ve ailelerin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Burada konuşan ve İmza Günü'ne katılan Engelli Yazar Ali Haydar Koyun, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü. Battalgazi Belediyemiz öncülüğünde düzenlenen bu güzel organizasyonda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Topluma bizimde var olduğumuzu bildirilmesi anlamında bir dizi etkinlikler yapılmakta. Elbette bizim ülkemizde son yıllarda engelliler alanında gerek yasal, gerek uygulama anlamında birçok yenilikler yapıldı. İnkar edemeyiz. Ama yeterli midir? değildir. Çünkü halen aşılması gereken düzinelerce sorunumuz var. Bu sorunlarımız var olduğu sürece bizler kutlamayı gerçekleştiremeyeceğiz. Kutlamayı en büyük sorun olarak gördüğümüz zihinlerdeki engellerin kaldırıldığı gün kutlayacağız. Bugünkü etkinliği farkındalık etkinliği olarak görüyorum. Yapılan etkinliğin topluma güzel bir mesaj vereceğine inanıyorum" dedi.

        Atletizmde dünya birincisi olan görme engelli sporculardan Emre Yaylacı ise, "Öncelikle böyle güzel bir etkinlik düzenlemenizden dolayı Battalgazi Belediye Başkanım ve sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah engelsiz günlere kavuşmayı temenni ediyorum. Birlikte olmak için böyle güzel bir program düzenlenmiş. Ben yıllarca spor yaptım. Arkamdaki tek azmim ülkem ve ailem oldu. Ben dünya birinciliğini hiç çalışmadan aldım. Antrenörüm bile yok. Ama 9 yaşından beri sporla uğraşıyorum ve şuan 23 yaşındayım. Birçok Türkiye birinciliklerim var. Dünya oyunları için çağırdılar beni. Gittiğimde antrenörüm yoktu. Antrenör çağır dediklerinde ben babamı çağırmıştım. O başarıyı babamla birlikte tattık. 7 yıl üst üste şampiyon olan bir Japon rakibim vardı. Karmada dünya ikinciliğini aldım ve görme engelliler içerisinde de kendi kategorimde dünya birinciliği aldım" diye konuştu.

        Emre Yaylacı'nın babası Cumali Yaylacı'da, yapılan etkinlikten dolayı yetkililere teşekkür etti. Cumali Yaylacı, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Bugünün bize daha iyi şeyler getirmesini diliyoruz. Engelli sporcuların arkasında duran daha güçlü belediyeler istiyoruz. Birçok yerde tek kalıyoruz. Bazı konularda daha önce konuşan arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum. Hiçbir destek almadan, antrenör olmadan dünya birincisi oldu. Bende aynı şekilde antrenörüm olmadan Türkiye birinciliğim var. Bizlere destek olunduğu takdirde daha birçok dünya birincilikleri getireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        Geçtiğimiz aylarda fesih edilen Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkan Yardımcısı Yücel Doğanşahin ise, sorunlara dikkat çekerek, "Sorunlarımız var. Sorunlarımızı dile getirdiğimiz zaman tamam diyerek geçilmesin istemiyoruz. Bizleri en çok mimari engeller rahatsız ediyor. Her yerde sıkıntımız oluyor. Bu mimari engellerin kaldırıldığı bir günün armağan edileceği günleri hasretle bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisinin yanı sıra engelliler tarafından farklı gösteriler yapıldı. Engelli Yazar Ali Haydar Koyun ise imza gününde kitaplarını okurları için imzaladı. Battalgazi Belediyesi de 150 adet kitap alarak, imza gününe deste verdi.

        (ZIG-SD-Y)

        03.12.2015 17:17:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler