Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN FADILOĞLU 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NEDENİYLE SPORCULARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER SUNDU

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Alleben1 Yüzme Havuzunda Engelli Tedavi Merkezi'ni ziyaret etti. Down sendromlu sporcularla yakından ilgilenen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, kamera mikrofonunu eline alarak, sporcularla röportaj yaptı.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Alleben1 Yüzme Havuzu Engelli Tedavi Merkezi'ni ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelli sporcularla yakından ilgilendi. Başkan Fadıloğlu'na çiçek takdiminde bulunan engelli sporcular birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle engelli sporculara çeşitli hediyeler sunan Başkan Fadılolğu ailelerle de sohbet etti. Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na yoğun ilgi gösteren Down sendromlu sporcu Cem Dai, kendisiyle röportaj yapılmasını istedi. Bunun üzerine kamera mikrofonunu eline alan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, sporcu Cem Dai'ye sorular yöneltti. Başkan Rıdvan Fadıloğlu'nun sorularına cevap veren Cem Dai, "Ben annemi ve babamı çok seviyorum, başkanımı çok seviyorum, hocalarımızı çok seviyorum, arkadaşlarımı çok seviyorum. Burada olmaktan çok mutluyum" dedikten sonra Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile kucaklaştı.

        Tüm engelli vatandaşların dünya engelliler gününü kutladığını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, Alleben 1 Yüzme Havuzunun Engelli Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören çocuklarımızı ziyaret ettik. Ben öncelikle çocuklarımıza emek veren hocalarımıza yürekten teşekkür etmek istiyorum. Bu iş özveri gerektiren bir iştir. Burada gönüllülük esası üzerine her hangi bir ücret almadan engelli çocuklarımıza eğitim veriliyor. Bizim buradaki amacımız buradaki çocuklarımızın sosyal hayata tutunabilmeleridir. En azından fiziksel egzersizlerini arttıra bilmelerini amaçlıyoruz. Keşke imkan olsa daha fazla çocuğumuza ulaşabilsek. Ama bu havuzumuzun içerisinde küçük bir rehabilitasyonumuz var. Burada dönüşümlü olarak mümkün olduğu kadar çocukları rehabilite etmek adına ve bunun yanı sıra burada belirli bir noktaya gelen çocuklarımızı da ana havuza alıp orada engellilerin yarışmalarına katarak, sosyal hayata katmayı hedefliyoruz. Ben emeği geçen tüm hocalarımıza, ama diğer taraftan da bize inanan, güvenen velilerimize teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu hizmetleri aralıksız olarak devam ettireceğiz. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

        Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu Genel Koordinatörü Cengiz Bingül ise, "Alleben Yüzme havuzları olarak biz her gün engellilerimizle beraberiz. Bizim için senede bir gün değil, hayatın her anında onlarla birlikte olmak bizim hedefimiz. Bu hedeflerle yaptığımız plan ve programlarla 3 yıldan beri 150'ye yakın engelli vatandaşımızla terapi havuzunda buluştuk. Bunlardan 12 sporcumuz şuan Türkiye şampiyonalarında ilimizi ve kulübümüzü temsil ediyorlar. Ama her şeyden önce sosyal hayata tutunuyorlar. Haftanın 5 günü özel ders formatında onlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Bugün bir başka güçlüyüz bir başka özeliz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel bir program hazırladık ve Başkanımızı sporcularımız ve velilerimizle buluşturduk. Ben tekrar bizleri kırmayarak programımıza katılan Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na tüm sporcularımıza ve velilerine yürekten teşekkür ediyor, 3 Aralık Dünya Engeliler Gününü kutluyorum" diye konuştu.

        Engelli sporcuların aileleri ise, "Şehitkamil Belediyemiz Başkanıyla, personeliyle gerçekten mükemmel hizmetlere imza atıyor. Engellilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak adına önemli çalışmalar yapıyor. Bundan da çok memnunuz. Engelli çocuklarımız için yüzme havuzunda açılan rehabilitasyon merkezi gerçekten de önemli bir proje. Burada çocuklarımız hem fizik tedavilerini en iyi şekilde görüyorlar, hem de hocalarımızın vermiş oldukları eğitimlerle çocuklarımıza olumlu yönde etki veriyor. Çocuklarımız ayrıca düzenlenen şampiyonalara katılarak derece elde ediyorlar. Çocuklarımız kendilerine olan öz güveni yerine geliyor. Engelli aileleri olarak Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine yürekten teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

        (Sİ-SD-Y)

        03.12.2015 17:21:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler