Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİDİM'DE 83 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

        MEHMET BARLAS

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Didim ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 73'ü Suriyeli 83 kaçak göçmen yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre; Didim ilçesi Balat Mahallesi Büyük Menderes Nehri kenarında yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 46 Suriye uyruklu şahıs ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç Didim İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yapılan operasyon sonucu yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yine Balat Mahallesi Kafa bölgesinde yapılan operasyon sonucu yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 27'si Suriye, 8'i Somali, 1'i Nijerya ve 1'i de Gana uyruklu olmak üzere 37 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

        Her ki operasyonda yakalanan 76 Suriye uyruklu göçmen, gerekli yasal tebligatlar yapılarak ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre idari yaptırım kararı uygulanarak serbest bırakıldı. 8'i Somali, 1'i Nijerya ve 1'i Gana uyruklu olmak üzere toplam 10 kaçak göçmen ise Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

        (MB-İK-Y)

        03.12.2015 17:39:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler