Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN AKDEMİR'DEN 'EMPATİ' ÇAĞRISI

        - AHLAT ENGELLİLER İLE EL ELE DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI NESLİHAN AKDEMİR:

        - "BUGÜN HERKESİ TEKERLEKLİ SANDALYEYE OTURMAYA DAVET EDİYORUM"

        SERDAR ADIYAMAN

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, empati çağrısı yaparak, "Bugün herkesi tekerlekli sandalyeye oturmaya, gözlerini kapatmaya, kulaklarını tıkayarak engellilerin ne tür sıkıntılar çektiklerini anlamaya davet ediyorum" dedi.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dernek binalarında ziyaretleri kabul eden Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, engellilerin yılda bir gün değil her zaman hatırlanmaları gerektiğini vurguladı. Akdemir, "Derneğimizi 2014 yılında kurduk. Derneğimizin kuruluşundan bu yana mevcut engellilerin tespitini yaparak, onların hak ve özgürlükleri adına mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bütün engellilerin yılda sadece bir kez değil her zaman hatırlanmasını umut ediyoruz. Bugün tüm sağlıklı insanları görme engelli, işitme engelli ve fiziksel engelli insanlarımız için empati yapmaya davet ediyorum. Bugün herkesi tekerlekli sandalyeye oturmaya, gözlerini kapatmaya, kulaklarını tıkayarak işitme engellilerin ne sıkıntılar çektiklerini anlamaları için bu empatiye davet ediyorum. Yılda bir kez en azından bunu yaparsak güzel bir empati oluşturacağımızı düşünüyorum. Tüm insanlarımızın engelliler için duyarlı olması gerekiyor. Bu doğrultuda da inşallah gerek 3 Aralık'ta gerekse diğer zamanlarda engellilerin daha duyarlı bir ortamda yaşayabileceği günler diliyorum" dedi.

        Dernek üyelerinden fiziksel engelli Harun Akçınar ise, engellilere iş imkanı sağlanması için yetkililerden destek beklediklerini belirterek, "Bugün Engelliler Günü. Çok güzel bir gün. Başkanımız Neslihan Hanıma ilgisi için teşekkür ederim. Allah tüm engellilerin yardımcısı olsun. Engellilere camilerde yer yapmıyorlar. Engellilere özellikle destek ve iş lazım. Dernek başkanımız sağ olsun elinden geldiği kadar bizler için uğraşıyor" diye konuştu.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle derneği ziyaret eden Bitlis Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Veysi Erem de, engellilerle tek tek sohbet ederek sorun ve önerilerini dinledi. Müdür Erem, engellilerle bir süre sohbet ettikten sonra Dernek Başkanı Akdemir'den faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

        Daha sonra Müdür Erem, Dernek Başkanı Neslihan Akdemir, dernek yöneticileri ve engelli vatandaşlar Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret ettiler.

        (SAD-MSA-Y)

        03.12.2015 17:41:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler