Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELSİZ DÜŞLER ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engelsiz Düşler Etkinliği düzenlendi.

        Battalgazi Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Engelsiz Düşler Etkinliği" adlı programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, daire başkanları, kurum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın il dışında olması sebebiyle programa katılamadığını belirterek, kendisinin selamlarını ilettiğini kaydetti. Konuşmasında, 3 Aralık gününün, 1992 yılından bu yana, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "Engelliler Günü" olarak kutlandığını ifade eden Kesriklioğlu, Tabipler Odası'nın verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10'u, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12.29'un engelli olduğunu söyledi.

        "BİRÇOK PROJE VE HİZMETİ HAYATA GEÇİRDİK"

        TUİK verilerine göre, Malatya'da 70 bini aşkın engelli vatandaşın olduğunu belirten Kesriklioğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yaptıkları hizmet ve uygulamalardan kısa kısa bahsetti. Kesriklioğlu; "Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok proje ve hizmeti hayata geçirdik. Belediye tarihinde ilk kez Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğünü kurarak engelli kardeşlerimize daha rahat hizmet edebilme imkanı sağladık. 3 adet engelli aracı ile 214 adet akülü tekerlekli sandalye alarak hizmete sunduk. Engelli araçları için şehrin değişik bölgelerine 4 adet şarj merkezleri kurduk. Son beş yılda alınan 65 otobüsümüzün tamamı alçak tabanlı olup engelli binişine uygun olarak alınmıştır. 600 engelli vatandaşımıza ücretsiz EKPSS Kursu verdik. Bu kardeşlerimizden 200'den fazla kişi memurluk sınavını kazanarak işe başladılar. 30 engelli vatandaşımıza KOSGEB'le birlikte girişimcilik kursu verdik. Ayrıca belediyemiz ve iştiraklerinde yasal zorunluluk oranı üzerinde personel istihdamı yaptık. Yine bu bağlamda, Yeşiltepe'de yakında temelini atacağımız Engelliler Sarayı Projemizi hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

        Programda bir engelli annesi olan Vahide Bakan adlı vatandaş, yaptığı konuşmada engellilikle ilgili düşüncelerini paylaştı. Engellilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı tüm devlet büyüklerine teşekkür ettiğini belirten Bakan, "Gittiğimiz her yerde değer görüyoruz, insan yerine konuluyoruz. Eksiklikler tabi ki olacak, ama hamdolsun bugünlerimize ki başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkes bizimle ilgileniyor. Ülkemizin kıymetini bilelim, gerçekten ülkemiz değerli bir ülke" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmalardan sonra MABESEM tarafından pandomim gösterisi sunuldu. Engelli Korosu'nun konser verdiği etkinlik programında duygu dolu anlar yaşandı. Etkinlikte ayrıca engellilerin çeşitli sanat kurslarında ürettikleri el emeği göz nuru ürünler de görücüye çıkarak sergilendi.

        (ZIG-SD-Y)

        03.12.2015 17:53:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler