Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        POMPACI CİNAYETİ ZANLISI İDDİALARI KABUL ETMEDİ

        -SUÇ MAKİNESİ CEZA EVİNDEKİ SUÇ ARKADAŞINI SUÇLADI

        MURAT YALÇIN

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir petrol istasyonunu basarak iki pompacıyı öldüren zanlı 6 yıl sonra tespit edilmişti.

        250 kişiyi dinleyen polis ekipleri, zanlının cezaevinden çıktıktan sonra 2009 ila 2011 yılları arasında 3 kişiyi daha öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Antalya'da tutuklu Salim Olaş olduğunu belirledi.

        Fethiye'de 10 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen olayda, Fethiye - Antalya karayolunun 15. kilometresinde bulunan bir benzin istasyonunu sabaha karşı basan bir kişi, pompacı Asım Dağlı'yı (30) dinlenme yerinde öldürüp, Mustafa Kökçü'yü de (30) 48 FM 992 plakalı otomobilin şoför koltuğunda ağır yaralamıştı. Kökçü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

        Tam 6 yıl önce işlenen faili meçhul cinayetle ilgili dosya Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tekrar açılıp 2 pompacıyı Salim Olaş'ın öldürdüğü iddiasıyla iddianame hazırlandı.

        Salim Olaş ve tanıklar ilk duruşmada telekonferans yöntemi ile Fethiye Ağır Ceza mahkemesine bağlanıp ifade vermişlerdi. Davanın 2. duruşmasında ise Salim Olaş Antalya'dan Fethiye' ye getirildi. Fethiye Ağır Ceza mahkemesindeki duruşmaya Asım Dağlı'nın eşi Deniz Dağlı'da katılırken Deniz Dağlı sanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından birkaç kez silah atılıyor. Kimse görmüyor. Ben bu kadın halimde bile perdeyi kaldırır kim olduğunu izlerim. Eşimin katilinin bulunmasını ve en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" dedi. Seri katil olarak gündeme gelen Salim Olaş kendisinin bu cinayetlerle ilgili olarak devlete bildiklerini aktardığını gizli tanıklık yaptığını ancak savcının kendisi hakkında iddianame hazırladığını söyledi. Salim Olaş 2009 yılında A.Ç ile suç arkadaşım İsmail Yücel benden Fethiye'de sakin bir yerde 2 kişi indirilecek. Bunun karşılığı olarak önce 15 bin TL' verecekti. Ben kabul etmedim. Sonra bu rakamı 30 bin TL'ye çıkardılar. İşin özünü bana anlatmadılar. 50 bin TL'yi de kendileri alacaktı. Yani 80 bin TL'lik bir işti. Cinayetten 1 ay kadar önce İsmail Yücel ve A.Ç ile Ortaca'ya silah almaya gittik. Silahı İsmail Yücel aldı. Ben silahçıya girmedim. Bekledim. Cinayet tarihinden sonra İsmail Yücel ile karşılaştım. Kiremitli petroldeki cinayeti duydum. Halletmişsiniz dedim. Yatağının altını açtı. 15-20 bin TL para gösterdi. Para istedim. Sus payı olarak 2 bin TL verdi. A.Ç'de 3 bin TL aldı. Ama ben bu cinayetin para için yapıldığını düşünmüyorum. Cinayete ben ortak olmadım. Cinayeti işlesem kabul ederim. Zaten çok ceza aldım. Burada benim amacım parayı alıp cinayete karışmadan onları dolandırmaktı. Cinayet olay silah alındıktan 2-3 hafta sonra işlendi." Dedi. Duruşmada kiremitli petrol istasyonu çalışanları ile çevredeki bazı sakinler'de tanık olarak dinlendi. Olayla ilgili bilgi ve görgülerinin olmadığını söylediler. Bu arada Salim Olaş'ın avukatı olayda müvekkilinin suçu işlediğine dair delil bulunmadığını bu yüzden beraat kararı verilmesini istedi. Duruşma bazı tanıkların dinlenmesi için 26 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

        3 CİNAYETTEN 3 KEZ MÜEBBET ALMIŞTI

        Petrol istasyonu baskınının ardından kayıplara karışan Salim Olaş, Fethiye'nin Bayır köyü yakınlarında 12 Ağustos 2011 tarihinde kamyonuyla yük taşıyan Mustafa Borazan (48), 9 Ekim 2011'de ise Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren Osman Sevinç (41) ve 30 Kasım 2011'de Sahil Ceylan köyünde çobanlık yapan Hüseyin Orpak'ın öldürülmesi olaylarına karıştı. Üç cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan 8 kişi arasında bulunan Salim Olaş ve İsmail Yücel tutuklandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Salim Olaş, 3 kez müebbet hapis ve yağma suçları nedeniyle de 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İsmail Yücel'e de 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve yağma suçlarından 43 yıl hapis cezası verildi.

        (MB-İK-Y)

        03.12.2015 17:59:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler