Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2015 YILI İÇERİSİNDE 39 BİNA YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        MALATYA (İHA) - Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yapım aşamasında olan parkların içinde kalan binaları ve yol açma ve genişletme çalışmalarına engel olan binaları yıkmaya devam ediyor.

        Konuyla ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2015 yılı içerisinde yol ve park çalışmalarına denk gelen dokuz binanın enkaz bedellerinin ödenerek yıkıldığını ifade ederek, ayrıca tehlike arz eden ve kullanılmayan 30'un üzerinde metruk evinde yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

        İlçe sınırları içerisindeki alternatif yol güzergahları oluşturup trafik akışını rahatlatmak adına yol açma ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi, sorunlu ve plansız güzergahların canlandırılması, sağlıklaştırılması ve yeniden yapılandırılmasına devam ediyor.

        Yeşilyurt Belediyesi İmar İşler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri çalışmaları neticesinde Yeşiltepe Seyran Mahallesi Firdevs sokakta bulunan tek katlı bir ev ile yapımı devam eden Seyran Park Gençlik Merkezi inşaatı alanı içinde kalan başka bir bina enkaz bedelleri ödenerek ekipler tarafından yıkıldı.

        Seyran Park Gençlik Merkezinde çalışmaları yerinde takip etmek için Yeşiltepe'ye giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, park alanı içinde kalan binanın yıkım çalışmalarını yerinde takip etti.

        Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları, Birim Müdürleri ve mahalle sakinleriyle birlikte yıkım işlemlerini yerinde takip eden Başkan Polat, 2015 yılı hizmet çalışmaları kapsamında yol genişletme ve park çalışmalarına engel teşkil eden 9 binanın gerekli prosedürlerin yerine getirildikten sonra yıkımının gerçekleştiğini söyledi.

        Yeşilyurt ilçesindeki araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik yol açma ve genişletme çalışmalarının yanı sıra park alanları ve Gençlik Merkezi inşaatlarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Polat, "Yol genişletme ve park alanlarımız içinde kalan binaların kamulaştırılması ve enkaz bedellerinin ödenmesi dahilinde yıkımlarına devam ediyoruz. 2015 yılı içerisinde yol ve park çalışmalarına denk gelen dokuz binanın yıkımını yaptık. Bunun yanı sıra tehlike arz edip çevreye zarar veren, kullanılmayan 30'un üzerinde metruk ev yıkımını da gerçekleştirdik. Yeşiltepe Seyran parkımızın içinde kalan evin yıkımını bugün gerçekleştiriyoruz. Enkazın kaldırılmasından sonra parkın tamamının yapılmasına yönelik çalışmalarımız yoğunlaşacak. Bu parkımız gerek Hoca Ahmet Yesevi mahallesindeki vatandaşlarımız gerekse de Seyran mahallesindeki sakinlerimizin ortaklaşa kullanacakları çok güzel bir park olacak. Yeşiltepe halkımıza bu parkımız şimdiden hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

        Bölgedeki çalışmalardan memnun kalan mahalle sakinleri ise bölgeye kazandırılacak olan Gençlik Merkezi ve park alanından dolayı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti.

        (CÖ-SD-Y)

        03.12.2015 18:01:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler