Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN GENÇLİK MERKEZİ 'EMPATİ İSTASTONU' KURDU

        CİHAN KİZİR

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Adıyaman Gençlik Merkezince Dünya Engelliler Günü kapsamında Empati İstasyonu oluşturuldu.

        Engellilerin yaşadığı zorlukları ve engelli bireyin yaşamını değerlendirmek, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Adıyaman Üniversitesi Merkez Kampusu'nda empati faaliyeti gerçekleştirdi.

        Üniversite öğrencilerinden 5 dakikalığına kendilerini engellilerin yerine koymalarını ve tekerlekli sandalyeler ile kampus içerisinde faaliyetlerini yürütmeleri istendi. Merkez, gençlerin, ortopedik engellilerin çektikleri zorlukları daha iyi anlayabilmeleri ve empati kurabilmeleri için Empati İstasyonu oluşturdu. İstasyona ilgi gösteren gençler, tekerlekli sandalyelere bağlı şekilde istasyonda hareket etmeye çalışıyor.

        İstasyondan faydalanan gençler, ortopedik engelli olmanın çok zor bir durum olduğunu, bir engelliyle karşılaştıklarında daha hassas olacaklarını belirttiler.

        (CK-AHM)

        03.12.2015 18:08:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler