Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'ÖZGECAN DAVASI' AÇIKLAMASI

        - ÖZGECAN ASLAN KADIN KOORDİNASYON VE SOSYAL HİZMET MERKEZİ YÖNETİCİSİ FATMA TAŞÇI:

        - "TOPLUMUN ADALETE OLAN İNANCININ TESİS EDİLDİĞİ TARİHİ BİR KARAR ALINDI"

        SAMSUN (İHA) - Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili davanın sonuçlanmasının ardından bir açıklama yapan Özgecan Aslan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, "Toplumun adalete olan inancının tesis edildiği tarihi bir karar alındı" dedi.

        Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıkların ağırlaştırılmış müebbet cezalarıyla cezalandırılmasının ardından, Samsun'da adını Özgecan Aslan'dan alan Atakum Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi'nden bir açıklama yayınlandı.

        Davanın, şiddete maruz kalan kadınların umudu ve sonraki davalara örnek teşkil edecek bir dava olduğunu söyleyen Özgecan Aslan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, "Bir simge dava sonuca ulaştı. Şiddete maruz kalan kadınların umudu niteliğinde olan ve diğer davalara da örnek teşkil edecek olan davanın sonucu merakla bekleniyordu. Çıkan ağırlaştırılmış müebbet cezaları, toplumun adalete olan inancının tesis edildiği tarihi bir karardır. Adını Özgecan Aslan kızımızdan alan merkezimizdeki tüm kadınlarımız adına, şiddet mağduru olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Karara imza atan hakim ve savcılarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        03.12.2015 18:10:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler