Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOKAK HAYVANLARININ BESLENMESİ İÇİN YAPILAN 'PUDEGON'LAR SOKAKLARA YERLEŞTİRİLİYOR

        MALATYA (İHA) - Yeşilyurt Belediyesi ile Doğa ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak hayvanları için özel olarak yapılan 'PUGEDON'lar(Hayvan Besleme Odağı) sokaklara yerleştiriliyor.

        Güneş Enerjisi ile çalışan PUDEGON'ların en önemli özelliği atılan her atık karşılığında, aynı anda sokak hayvanları için alt kumbaradan kuru mama dökmesi. İçinde bulundurduğu su haznesi ile de sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılayan PUGEDON'lar ilk olarak Malatya Park önüne yerleştirildi.

        'Hayvan Besleme Odağı'(PUGEDON) yerleştirme programına katılan Hacı Uğur Polat yaptığı konuşmada, sokak hayvanlarını koruma noktasında üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

        Güneş enerjisi ile çalışan PUGEDON'ların çevreye yerleştirilmesi programına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Doğa ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Doğa ve Milli Parklar Malatya İl Müdürü Abdullah Koç, Malatya Doğa ve Hayvanlar için El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat, Hayvanları Koruma Derneği Malatya Şube Başkanı Hüseyin Uğur, Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşler Daire Müdürü Sami Altaş, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        'Hayvan Besleme Odağı' projesini beğendiklerini ve desteklediklerini söyleyen Polat, "Sokak hayvanlarına hepimizin sahip çıkmamız gerekiyor. Belediye olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Doğa ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğümüz bir çalışma yaparak bu projeyi vatandaşlarımızla buluşturduk. Bu proje sayesinde sokak hayvanları buradaki makine aracılığıyla mama ve su ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Sokak hayvanlarının beslenme sorununu çözmek adına başlatılan bu projenin hayata geçmesini sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile Doğa ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (CÖ-ÖZ-Y)

        03.12.2015 18:31:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler