Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ŞAHİN'DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Şahin, mesajında, insanı merkeze alan hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, 2023 hedefleri doğrultusunda hep insan, hep hizmet diyerek yarınlara yürüyeceklerini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde engelliler için yaptığı çalışmalardan bahseden Şahin, "Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği pek çok şey olduğunu gördük ve gerek yaptığımız yasal düzenlemelerde, gerekse farkındalık ve erişebilirlik çalışmalarımızda bu doğrultuda hareket etmeye özen gösterdik. Hayat bir imtihan. Şüphesiz hepimiz farklı bir şekilde imtihan oluyoruz. Engelli olmak da bir tercih meselesi değil. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak bizim için bir insanlık vazifesi. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için inanın büyük küçük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey var. Bize düşen engelli bireylerimizi topluma kazandırmaktır" ifadelerini kullandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da engellilerle ilgili çalışmaların sürdürdüğünü aktaran Şahin, engellilerin eğitimine de ayrı bir önem verdiğini belirterek, "Eğitim engelli bireylerimizin 'ben de varım ve hayatın içerisinde yaşıyorum' demesine yardımcı olacak en büyük dayanaktır" dedi. Engellilerin sorunlarını ve yaşadıklarını daha iyi anlayabilmek için belediye bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığını kurduklarını anlatan Şahin, "Türkiye'de ilk defa kurulan Engelli Daire Başkanlığımızla, hem daire başkanlığımız bünyesinde hem de belediyemizle çalışan engelli personelimizle farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yollarımızı, kaldırımlarımızı, kamu binalarımızı sizlerin yaşamını kolaylaştıracak şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz. Ve inanıyorum ki çok daha güzel olacak. Çünkü ben engellilerimize küçücük fırsatlar sunulduğunda dahi ne kadar büyük projelere imza attıklarının ve kendileri ile beraber diğer engelli kardeşleri için de büyük büyük işleri başardıklarının yakın şahidiyim. Yola çıkarken söylediğimiz önemli bir şey vardı. Burada, bu şehirde herkes mutlu olmadıkça, biz mutlu olmayacağız; herkes huzurlu olmadıkça biz huzurlu olmayacağız. Engelsiz bir Gaziantep için, ulaşılabilir bir Gaziantep için birlikte çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

        (LO-SD-Y)

        03.12.2015 20:23:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler