Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÖYCEĞİZ'DE VATANDAŞLARIN BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

        CİHAT CURA

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Pınar Mahallesi sakinleri, Akyaka mevkiine kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösterdi.

        Pınar Mahallesi, Akyaka mevkii döküm sokakta, baz istasyonu kurulum çalışması başlatılması üzerine mahalle sakinleri, istasyon yapılması planlanan alanda eylem yaptı.

        Eylem yapan grup adına konuşan Zekayi Karaboğa imza kampanyası başlatacaklarını belirterek, ''dün akşam burada bir çalışma yapıldı. Buraya bir baz istasyonu alt yapısı kurmak istiyorlarmış, bizde buna itiraz ederek bir eylem başlattık. Belediye Başkanımızda, muhtarımız ile görüşüyor. Biz burayı iptal ettirmek için uğraşıyoruz. İmza kampanyası başlatacağız. Muhtarımız ve Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz'' diye konuştu

        Baz istasyonunun sağlık açısından büyük bir risk oluşturduğunu söyleyen Karaboğa; ''Burası oturduğumuz evlere çok yakın, zeytin ağaçlarımız var. Okula yakın, Çocuklarımız var. Restoranlarımıza yakın, burada bir radyasyon oluşacak, kanser hastalığına neden olan radyasyon ile burada yaşayan insanların burada kalmasının anlamı kalmaz. O yüzden mahalleli buna karşı, Beyobası Mahallesinde baz istasyonu var. Arsaların tepeleri kurumuş, mahallede ise bir çok kanser hastası var. Ölenler kanserden ölüyor. Gelip görsünler. Biz bunu açıklamaya çalışıyoruz. Baz istasyonuna o yüzden karşı çıkıyoruz. Bize destek olunmasını ve buranın kapanmasını istiyoruz'' dedi.

        Köyceğiz Belediyesi Zabıta ekiplerinin tutanak tutarak gerekli incelemeleri başlattığını belirten Pınar Mahallesi Muhtarı Hidayet Çetin, Baz istasyonunun kurulumu ile ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

        (CC-MB-IK-Y)

        03.12.2015 21:06:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler