Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KUŞADASI'NDA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMALARI

        ZAFER HACISALİHOĞLU

        AYDIN (İHA) - Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kuşadası'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Dünya Engelliler Günü etkinlikleri sabah saat 10.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Kuşadası Engellileri Koruma Derneği öncülüğünde düzenlenen törene engelli öğrenciler ile ailelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

        Çelenk koyma töreninde konuşan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan Güler, engellilerin özgür yaşam haklarını savunduklarını ve bu mücadeleye devam edeceklerini belirterek "Engelli olmak, ya da engelli bir çocuğa sahip olmak suç değildir. Onlara acıyarak bakmak suçtur. Daima kendimizden ötelere bakıyoruz ve karanlıkların aydınlanabileceğini görüyoruz. Biz diyoruz ki engeller engelliler için engel değildir. Engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir. Engelli olmak elbette zordur. Öyleyse biz de zorluğa engel olacağız. Gelin birlik olalım, engelleri aşalım yaşamı paylaşalım" dedi.

        Etkinlikler çelenk koyma törenin ardından Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nde düzenlenen çeşitli gösteri ve STK ziyaretleriyle devam etti.

        (ZH-MB-IK-Y)

        03.12.2015 22:43:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler