Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS İL ÖZEL İDARESİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

        FELEMEZ FATİH BELER

        SİVAS (İHA) - Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kar yağışının ardından karla ekipleri mücadele çalışmalarına başladı.

        Kış mevsiminin uzun ve soğuk geçtiği Sivas'ta bir takım hazırlıklar yaparak, kırsaldaki vatandaşların sorunsuz bir mevsim geçirmesini amaç edinen İl Özel İdaresi, bu kapsamda yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bu yılki iş sezonunun sona erdiğini ve artık karla mücadele çalışmalarının başladığını dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Sayın Valimiz Alim Barut tarafından yayınlanan 'karla mücadele talimatnamesi' kapsamında hareket ediyoruz. Bu talimatname tüm ilçelerimize bildirildi. İlçelerde kaymakamlarımız koordinesinde yapılacak olan çalışmalar merkez ve Yıldız Dağı'nda ise mobil ekiplerce yürütülecek. Toplam 18 ekip görev yapacak." dedi.

        Kırsalda yürütülen karla mücadele çalışmalarının 7/24 hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Ayhan, 2015-2016 yılı karla mücadele çalışmalarının birinci dereceli köy yolları dışına çıkılmayarak, önceliğin hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına verileceğini söyledi. Diğer yandan asılsız ihbarların ekiplerin işini aksattığını belirten Ayhan, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asılsız ihbarlar için yasal süreç işletilecektir. Yanlış ihbarlar gerçekten acil bir hastanın mağdur kalmasına neden olabilmektedir. Kapalı yolların açılması yönünde güçlü ve nitelikli ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın yanlış ihbarlar yaparak işlerimizi aksatmamalarını istiyor ve bu konuda kendilerinden duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.

        Kış sezonunda, 100'ün üzerinde aracın ve ekipmanın hazır olduğunu vurgulayan Ayhan, 197 personelin ise bu kış karla mücadele çalışmalarına katılacağını söyledi.

        (UY-AÖ-Y)

        04.12.2015 08:37:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler