Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MÜNAZARASI ERZİNCAN DA YAPILDI

        ABDULLAH ASLAN

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'da 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel "Dünyanın En Önemli Münazarası" programı gerçekleştirildi. Erzincan Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte engelli 3 evli çift için yarışma düzenlendi.

        Düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

        Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen yarışmada 3 evli çift evdeki sorumluluklarını işaret dili ile anlattı. Erkekler ve kadınlar olarak iki gruba ayrılan çiftler burada evdeki günlük yaşantılarını anlatarak, salondakilere eğlenceli vakitler geçirdi.

        Program ilk olarak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından işaret diliyle Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Gerçekleştirilen programda Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada; "Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü olarak beyan edilmiş ve 1993 yılından itibaren engellilerin hakları engellilerin yaşamlarında düşmüş oldukları zorlukları bir nebze olsun birlikte paylaşmak adına o günden bugüne kutlana gelmektedir. Engellilik doğmadan önce veya doğduktan sonra zihinsel bedensel duygusal sosyal yönden yetilerini tam manasıyla yerini getiremeyen demektir. Bu engellilerin engellerini ortadan kaldırmak tam olmasa bile bunları azaltmak bizlerin elindedir. Şöyle ki akraba evliliklerinin azaltılması hamilelik döneminde bilinçsiz ilaç kullanımını alkol sigara benzeri zararlı şeylerden uzak kaçınılması suretiyle bir nebze olsun bu durumla ilgili iyileştirmeler yapılabilmektedir. Doğum sonrası meydana gelenlerde ise biz kazalar ve tabii afetlerde insanlarımızın bir engelle karşı karşıya kaldıklarını gördüğümüzde bunları da git gide azaltabiliriz" dedi.

        Ardından konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise; "Sizleri her gün hatırlamak gerek ama bugünde de hatırlamak maksadıyla düzenlenmiş olan programda birlikteyiz. Türkiye'deki 9 kişiden 1'inin engelli olduğu düşünülürse bizlerinde kendimizin o engelli insanların yerine koymamız gerektiğini en azından onlar gibi hissetmeyi başarabiliriz diye düşünüyorum. Bunu yapabilirsek onların önündeki engelleri de kaldırmayı başarabiliriz. Her ne kadar isim engellide olsa o engeli yaratan biz engelsiz insanlarızdır. Çünkü o insanlar dışarı çıkmak istiyor dışarıda var olmak istiyor toplumla bütünleşmek istiyor ama biz engelsiz insanlar onların toplumla bütünleşmesini maalesef sağlayamıyoruz. Son dönemlerde özellikle kamu kurumlarda bu engeli kaldırmak üzere atılımlarda bulunmaktayız. Engellilerimizin önünü açmak daha ulaşılabilir kamu kurumları açısından da bizler bunu sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanlarda da kamu kurumlarımız engelli vatandaşlarımıza da engelsiz hale gelmiş olacaktır."dedi.

        Konuşmacıların ardından 3 Aralık Engelliler Günü'nü anlatan slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra ise evli çiftler salondakilere günlük yaşantılarını işaret diliyle anlattı. Yarışmanın jüri üyeleri Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ve Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı ise yarışmanın galibinin bayanlar olarak belirledi. Programın sonunda ise yarışmaya katılan evli çiftleri Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve beraberindeki protokol üyeleri ödüllendirdi.

        (AA-AT-Y)

        04.12.2015 08:49:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler