Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU BELEDİYESİNDEN 12 ENGELLİYE AKÜLÜ ARABA

        MUHAMMED KÖMEÇOĞLU

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Belediyesi, maddi imkanı olmayan ihtiyaç sahibi bedensel engelli 12 vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

        Kastamonu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ile birlikte "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" proje kapsamında 12 adet akülü araba hediye etti.

        Kastamonu'da engelli vatandaşların daha rahat ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti. Engelli vatandaşların günlük yaşamlarında yaşadıkları zorlukların bilincinde olduklarını kaydeden Başkan Tahsin Babaş, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için uğraş verdiğini aktardı.

        Engelli bireylerin toplum içinde rahat yaşayabilmesi için belediye olarak büyük görev düştüğünü dile getiren Başkan Babaş, "Fiziksel olarak bu şehrin engellilere uygun olması çok uzun bir süreç gerektiriyor. Toplumda yaşayan insanların belirli engelleri var. Bugün 12 engelli arkadaşımıza akülü araba veriyoruz. Bütün engelli kardeşlerimizi bu akülü arabalardan yararlandırmak istiyoruz. İlimizde engelliler için ciddi anlamda projeler yapmak istiyoruz. Günlük Engelli Yaşam Evi diye Kuzeykent'te bir ev yapmak istiyoruz. Engelli aileleri kendi ihtiyaçlarını görmeye bile gidemiyorlar. Bizim projesini hazırlayacağımız Engelli Yaşam Evi yakınlarını bırakabileceği bir ev olacak. Bu sene bu projenin startını vermek istiyoruz" diye konuştu.

        (MK-İÇ)

        04.12.2015 08:56:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler