Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOSYA'DA 9 MAHALLE MUHTARI ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI

        SEDAT AĞACIKOĞLU

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 9 Mahalle muhtarı ve Fevzipaşa İlkokulu idareci ve öğretmenleri, okulun sorunlarını çözmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

        Okul öğretmenler odasında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdullah Mülayim, Hacıpir Mahallesi Muhtarı Mehmet Erzayın, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Bayram Karacan, Camiatik Mahallesi Muhtarı Mustafa Çomak, Hocaimat Mahallesi Muhtarı Sadık Yaman, İlyasbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Karagülle, İbniselim Mahallesi Muhtarı İbrahim Kumcu, Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük, Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Suat Aktürk ve okul öğretmenleri ile okul aile birliği başkanı katıldı.

        Toplantıya katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Mülayim ve mahalle muhtarlarına teşekkür eden okul müdürü Suat Aktürk 2015-2016 eğitim öğretim yılına idareci ve öğretmenler daha kaliteli eğitim verebilmek için hazırlandıklarını söyledi.

        Okulun sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, okul idareci ve öğretmenleri okulun sorunlarını Belediye Başkanı Kazım Şahin'e ve muhtarlara ilettiler. Başkan Şahin, her şeyin eğitimle başladığına dikkat çekerek, "Eğitim her şeyin başında geliyor. Biz çocuklarımıza daha kaliteli eğitim verebilirsek topluma karşı sorumlulukları da o oranda artıyor. Ben duyarlılıklarından dolayı bu toplantıyı düzenleyen okul idaresine ve katılımlarından dolayı muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Okul için bize düşenleri imkânlarımız ölçüsünde yapmaya hazırız" dedi.

        Okulun ana cadde üzerinde olması nedeniyle Pazartesi günleri trafik yoğunluğunun öğrenciler için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken eğitimciler Başkan Şahin'den sorunun çözümü için okulun giriş ve çıkış saatlerinde görevli personel talep etti. Talebi olumlu karşılayan Belediye Başkanı Kazım Şahin okulun giriş ve çıkış saatlerinde personel görevlendireceklerini trafikten kaynaklanan tehlikenin asgariye indirileceğini söyledi.

        Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdullah Mülayim, böyle bir toplantının ilk defa gerçekleştirildiğini belirterek toplantıyı düzenleyen okul idaresine ve katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Kazım Şahin ve muhtarlara teşekkür etti. Fevzipaşa İlkokulu'na 9 mahalleden öğrenci geldiğine dikkat çeken Mülayim, "Okulumuz ilçemizin en kalabalık okullarından birisi. Bina olarak eski bina fakat geçtiğimiz yıl boyasından taban döşeme ve kapılarına kadar restore edilmiş bir okul. Okul idaresinin ve öğretmenlerimizin gayretleri ve özverili çalışmalarıyla fiziki şartları iyileştirilmiş. Çocuklarımız çok daha iyi şartlarda ve kaliteli eğitim görüyor.

        Okul müdürümüz okulun sorunlarının çözülmesi için bir istişare toplantısı düzenledi. Böyle bir toplantı ilk defa oluyor. Muhtarlar olarak bize düşen göreve her zaman hazırız, okul idaresinin her zaman yanındayız, maddi manevi elimizden gelen desteği her zaman vereceğiz" dedi.

        İstişare toplantısı Belediye Başkanı ve muhtarların okulun sorunlarının çözümü noktasında gerekenin yapılacağı kararı alınarak sona erdi.

        Yaklaşık 400 öğrencisi bulunan Fevzipaşa İlkokulu'na öğrenciler velilerin tuttuğu özel servislerle 9 mahalleden geliyor.

        (SDA-İÇ)

        04.12.2015 09:02:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler