Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        112 ACİL SERVİS AYDINLILARA TANITILIYOR

        MEHMET BARLAS

        AYDIN (İHA) - 112 Acil Servisi hizmetinin bilinmesi amacıyla ulusal düzeyde başlatılan kampanyanın tanıtım çalışmaları, Aydın'da da tüm hızıyla devam ediyor.

        Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılması, aynı zamanda toplumsal farkındalığın pekiştirilmesi amacıyla "112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında medya kampanyası başlatıldı. Aydın İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin başkanlığında, kampanyayı tanıtmak ve halkı bu konuda daha fazla bilgilendirmek amacıyla Aydın'da ilk stant açıldı. "Acil durumlarda saniyelerin önemli olduğunu unutma!" ve "Ambulansa yol veriyorum hayat kurtarıyorum" sloganlarıyla başlatılan kampanya çalışması Aydın halkından yoğun ilgi gördü. Tanıtım çalışmalarına Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Oben Döndü de katıldı.

        İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin, yaptığı açıklamada; "112 Acil Sağlık, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış günün 24 saati kesintisiz hizmet veren hayati öneme sahip büyük bir sistemdir. 112 Acil Sağlık Hizmetinin amacı, 112 Acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en yakın, uygun tedavi merkezine ulaştırmaktır. Bu proje kapsamında gelecek nesillerin sağlıklı yaşam konusunda daha bilinçli ve etkin olmaları sağlık yaşam kültürünü edinmiş bireyler olarak yetişmeleri için başlatılan 'Minik 112' uygulaması kapsamında Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine 112 hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. Öğrencilere 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi hakkında, hangi şartlarda nasıl iletişim kurmaları gerektiği konusunda olumlu tutum ve davranış geliştirmelerine yönelik bilgilendirme yapıldı. Ayrıca öğrenciler vasıtasıyla ebeveynlere bilgi broşürleri ve araçlara asılmak üzere etiketlerin ulaştırılması sağlandı. 112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum oltaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır. Bu konuda farkındalık artırma çalışmaları ilimizde önümüzdeki günlerde devam edecektir" diye konuştu.

        (MB-İK-Y)

        04.12.2015 09:35:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler