Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS'TE MERADA TOPUMLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

        MEHMET ALİ DAĞ

        KİLİS (İHA) - Kilis'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mera kapsamında projeler çerçevesinde Kuzuini Köyü merasının 150 dekarlık kısmında tohumlama (Korunga,Otlak Ayrığı,Çayır Düğmesi) çalışmaları yapıldı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, yaptığı açıklamada, bölge için önemli bir çok projeye imza attıklarını ifade etti. Kadıoğlu, "4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında Çukurova Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile İl Müdürlüğü yürütülmekte olan Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında İlimiz Kuzuini Köyü merasının 150 dekarlık kısmında tohumlama (Korunga,Otlak Ayrığı,Çayır Düğmesi) çalışmaları yapılmıştır. İlimizde ilk defa uygulanan bu proje kapsamında meradaki ot çeşitliliğinin, ayrıca kalite ve verimliliğin arttırılarak hayvancılığın geliştirilmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.

        (MAD-SD-Y)

        04.12.2015 09:35:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler