Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOPAKKAYA'YA SELÇUKLU MİMARİSİNDE CAMİ

        - AKSARAY'IN TOPAKKAYA BELDE BELEDİYESİ TARAFINDAN 100 YIL İLERİYE DÖNÜK SELÇUKLU MİMARİSİNDE CAMİ YAPTIRILIYOR

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Aksaray'ın Topakkaya Belde Belediyesi tarafından 100 yıl ileriye dönük Selçuklu mimarisinde cami yaptırılıyor.

        Topakkaya Belde Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, belediye olarak yaptıkları çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, 1960 yılında beldeye yaptırılan caminin artık yetersiz kaldığını söyledi. Özellikle kutsal günlerde belde halkının camiye sığmadığını, caminin artık küçük geldiğini belirten Başkan Akbulut, "Camimiz 1960 yılında yapılmış bir camimiz. Biz her zaman buraya bir eser yapana dua edip yad ettik. Allah razı olsun bu camimizi 1960 yılında yapmışlar ama günümüz şartlarında bu cami buraya çok uygun düşmedi. Bunu beldemize yakışır, Selçuklu mimarisini andıran güzel bir cami yapalım dedik. İnşallah bunu da yapacağız. Mart ayı gibi camimizin yapımına başlayacağız. Buradaki amacımız şu. Daha önce bu caminin ilk yapıldığı dönemde kereste ile çatı kaplama vardı. Tamamen ağaçlardan ve hasır örtmedendi. Daha sonra 80 ihtilalinden sonraki bir belediye başkanımız döneminde hasır örtü kaldırılmış ve beton attırılmış. Şimdi de betonarme olarak yapılı ama bir camiyi andıran görselliği yok. Ayrıca kutsal günlerimizde, Cuma günleri ve bayramlarda artık camimiz beldemize küçük geliyor. Halkımız sığmıyor artık. Bunun için yeni cami projemizi hayata geçirdik. Yeni cami projemizi de hayata geçirirken bunu 100 yıl ileriye dönük bir proje geliştirdik. Yeni yaptığımız camimiz en az 100 yıla hitap eden bir camimiz olacak" dedi.

        CAMİNİN 13 TANE KUBBESİ OLACAK

        Topakkaya Belde Belediyesi Fen İşleri Müdürü İrfan Koç ise, caminin temel özelliklerini anlatarak, "Cami projemizin maliyeti 1 milyon 500 bin TL olacak. Camimiz 20'ye 25, 500 metrekare net alanı olup, yaklaşık bin kişilik bir cami olacak. Bayan, erkek olarak özel ayrılmış alanları olacak. 13 tane kubbesi olacak ve bunların birisi büyük olacak. Mimarisi ise Selçuklu mimarisi olacak. Genel olarak taş yapı olacak. Yazın serin ve kışın sıcak olacak. Tabi çevre düzenlemesini de en güzel şekilde yapacağız. Böylelikle beldemize güzel bir cami kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

        Belde halkı Bekir Oflaz ise, beldede çok önemli ve güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, "Başkanımızın yaptığı hizmetler ortada. Parkımızı, meydanımızı, pazar yerimizi yaptırdı. Şimdi ise camimizin yapımı için kolları sıvadı. Yeni düğün salonu ve spor salonu projeleri var. Başkanımız çalışıyor yani. Allah razı olsun. Her zaman görüş ve önerilerimizi alır. Kendisine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (YC-AH-Y)

        04.12.2015 09:55:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler