Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSAN SOSYAL DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI'NIN ARABAN'DA ŞUBESİ AÇILDI

        AYTEN IŞIK

        GAZİANTEP (İHA) - Seydi Şeyh Hacı başkanlığında kurulan Koşan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı'nın Araban ilçe şubesinin açılışı yapıldı.

        Vakıf açılışı, Vakıf Başkanı Kadri Tarikatı Şeyhi Seyyid Şeyh Muhammed-i Hacı, çok sayıda vakıf üyesi ve vatandaşların katılımıyla açılışı yapıldı. Okutulan mevlit ile hizmete açılan vakıfta dualar edildi. Açılışta konuşan Hacı, "Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitimi desteklemek, okullar açmak, sağlık, sosyal yardım, alanında çalışmalar yapmak üzere 2011 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Kosan Kırsal mahallesinde kurduğumuz Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim vakfı, özgürlükçü, demokratik ve uzlaşmacı bir anlayışla faaliyetler yürüterek araştırmacı bilgi ve donanıma sahip bireyleri yetiştirip gelişmesinde katkı sağlayacak bir vakıftır. Vakfımızın yoksullara ve yardıma muhtaç insanlara umut olacak. Yetenekli ve maddi yardıma muhtaç öğrencilerin öğrenimlerini tamamlamak, öğrencilere burs sağlamak ve ihtiyaç sahibi yoksul ailelere yardım eli uzatmak için kurduğumuz Kosan Vakfı kimsesizlerin kimsesi olacak. Vakfımız, Suruç ilçemizde sosyal yardımlaşma ve eğitimi ciddi anlamda yükselişe geçirmeyi hedefliyor. Erken Suruç ilçesine bağlı Koşan Kırsal mahallesinde vakfımız tarafından Güneydoğu bölgesinin en büyük Kur'an-ı Kerim kursu 250 kişilik Erkek Yatılı Kur'an Kursu inşaatımız için değerli Arabanlı vatandaşlarımızın da bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Bu gün Araban İlçemizde dualar eşliğinde mevlit okutarak açtığımız vakfımızda yardıma muhtaç insanlara Allah'ın izniyle maddi ve manevi yardımlar yapılacaktır'' diye konuştu.

        (HD-SD-Y)

        04.12.2015 09:59:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler