Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADÜ REKTÖRÜ BİRCAN'DEN SANAYİ ODASI VE BORSAYA ZİYARET

        - ADÜ REKTÖRÜ BİRCAN, AYDIN SANAYİ ODASI VE TİCARET BORASINA İADE-İ ZİYARETLERDE BULUNDU

        MEHMET BARLAS

        AYDIN (İHA) - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, üniversite-sanayi işbirliğini pekiştirmek amacıyla Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Aydın Ticaret Borsası'na iade-i ziyaretlerde bulundu.

        Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ile yapılan görüşmede, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, borsa-üniversite işbirliği çerçevesinde yeni projeler gerçekleştireceklerini belirtirken; Bosnalı da, özellikle coğrafi işaretler konusunda Adnan Menderes Üniversitesi'nin verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Aydın Ticaret Borsası'na yapılan ziyaretin ardından Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ile bir araya gelen ADÜ Rektörü Bircan, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yakından takip ettiklerini, birlik beraberlik içinde Üniversite-Sanayi işbirliğini daha dinamik bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi. Görüşmelerde ADÜ'de kurulması hedeflenen teknopark hakkında bilgi veren Bircan, Teknoloji Transfer Ofislerinde üretilen bilginin Türkiye'nin her yerine aktarılacağını, yürütülen çalışmaların Üniversite, şehir ve sivil toplum kuruluşlarının ortak projeleri olacağını belirtti.

        Ziyaretlerde üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, akademik bilgiyle sanayinin ortaklaşa yürüteceği projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

        (MB-İK-Y)

        04.12.2015 10:26:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler