Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YUSUF KAPLAN İLE MEDENİYET OKULU BAŞLADI

        KAAN KIZIL

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Akademik Okullarında Medeniyet Okulu dersleri başladı.

        Birbirinden değerli akademisyenlerin eğitim verdiği Akademik Okullar'da "Medeniyet Okulu" geçtiğimiz hafta eğitimlerine başladı. Gençlerin entelektüel birikimine katkı sağlamak adına gerçekleştirilen Medeniyet Okulu, gazeteci-yazar Yusuf Kaplan'ın anlatımıyla pazar günleri 12.30-15.30 arasında Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü seminer salonunda gerçekleşiyor.

        Gazeteci yazar Kaplan, tarihteki en büyük medeniyetleri konu alan konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu'na değindi. ''Osmanlı torunları olarak bizler, tarihimizi çok az biliyoruz" diyen Kaplan, "Osmanlı çökmemiştir. Osmanlı çökmüştür diyen insanlar bizim beynimizi yıkıyor. Bunu çağımızın en büyük tarih felsefecileri de çok net bir şekilde söyledi. Osmanlı durdurulmuş bir medeniyettir, Osmanlı insanlığın geleceği medeniyettir" dedi.

        Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan katılımcılara, "Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru" konusunu anlatan gazeteci-yazar Kaplan, insanlık tarihinin son bin yılının Türkler ve Cermenler tarafından yazıldığını söyledi. Cermenlerin sadece Avrupa tarihinin yapılmasında rol oynadıklarını kaydeden Kaplan, "Biz, Avrupa tarihinin yapılması da dâhil Asya'nın, Afrika'nın, dolayısıyla Avrupa'nın kesişme noktasında tarihinin akışını şekillendiren en önemli aktörüz" diye konuştu.

        (KK-İÇ)

        04.12.2015 10:54:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler