Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NURTEN GÜNDÜZ: KİŞİSEL SWOT ANALİZİMİZİ YAPARAK HAYATIMIZA YÖN VERELİM

        HÜSEYİN EFE

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin Kalite Yönetim Direktörü, Yaşam ve Kariyer Koçu Nurten Gündüz, "Gelin birlikte kişisel Swot analizinizi yaparak hayatımıza yön verelim" çağrısında bulundu.

        Herkesin mutlaka bir hedefinin olması gerektiğini dile getiren Gündüz, "Yılın son ayındayız ve yeni bir yıla çok az kaldı. Yenir bir yıla girerken bu yıl belirlediğimiz bir çok hedefi gerçekleştirip gerçekleştiremediğimizin değerlendirmesini yapmalıyız. Gerçekleştiremediğimiz hedeflerin neden gerçekleşmediğinin analizini yaparak dersler çıkartmalıyız. Mazeretler üretmeğe gerek yok, kendimizi kandırmanın ötesine geçmez çünkü. Gerçekleştirdiğimiz hedefler için kendimizi ayrıca taktir etmeliyiz. Yeni yılda hedeflerimizi belirlemeden önce bir durumumuza bakmamız gerekiyor. Bu yıl içerisinde kendimizde ne gibi gelişmeler ve değişimler olmuş görmemiz acısından kişisel Swot analizimizi bir yapalım" diye konuştu.

        SWOT ANALİZİ NEDİR?

        Gündüz, Swot analiziyle ilgili şu bilgileri verdi: "SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats - Güçlü yönler, Zayıf yönler, Fırsatlar, Tehditler)SWOT Analizi, bir projede ya da bir ticari girişimde kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü (Strengths) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat (Opportunities) ve tehditleri (Threats) saptamak için kullanılan stratejik bir tekniktir.Yeteneklerinizi ve var olan potansiyelimizi tam anlamıyla kullanmanız, hayatta başarılı olmanız açısından çok önemlidir. Benzer şekilde, mevcut durumumuzu yani zayıf noktalarınızı bilmemiz, hayatınızda yaşadığınız problemleri en aza indirecektir. Zayıf noktalarımızla nasıl başa çıkabileceğimizi bilirsek, bunların iş hayatımızda problem yaratmamasını sağlayabiliriz.Kurum ve kuruluşlar için Stratejik Planın hazırlanmasında bir teknik olarak kullanılan SWOT analizi aynı zamanda kişilerin gelecek hedeflerinin planlanmasında da kullanılabilmektedir. Kişinin şuan ki durumunun zayıf ve kuvvetli yönlerini, tehdit ve fırsatlarının ortaya konarak geleceğine yön verecek hedeflerinin belirlenmesini sağlamada yardımcı olacaktır."

        Nurten Gündüz, sözlerini şöyle tamamladı: "Hedeflerimizi belirledik sıra bu hedeflere ulaşabilmek için eylem planlamasını yapmaya geldi. Bunu yaparken öncelikle dikkat etmemiz gereken şey her bir hedefe ulaşmak için A-B planlarımızın olması gerekir.Eylem planlarını yaparken tam olarak yapıncağınız şeyin tanımını yapmanız bunu yaparken 5N 1K yöntemine göre; ne, ne zaman, nasıl, nerede, neden ve kim yapacak sorularını cevaplayarak planı oluşturmanız planın gerçekleştirmenize olanak sağlayacaktır.Şimdi sıra geldi harekete geçmeye. Planladığınız eylemeleri gerçekleştirmek için harekete geçmezseniz başarılı olamazsınız. Kendiliğinden bir hedefin gerçekleşeceğini düşünmek hayalperestlikten öteye geçemez." (EFE)

        04.12.2015 11:14:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler