Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FUARLAR, ADANA'YI BULUŞMA NOKTASI HALİNE GETİRDİ

        - AYDIN, ANTAKYA VE TATVAN TİCARET VE SANAYİ ODALARI'NDAN ADANA TİCARET ODASI'NA ZİYARET

        ADANA (İHA) - Çukurova Gıda ve Adana Ambalaj Fuarı'na stant açarak katılan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Antakya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan Adana Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret ederek daha fazla işbirliği yapılması konusunda görüş alış verişinde bulundular.

        Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyetle ATO'yu ziyaret eden Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Çukurova Gıda ve Adana Ambalaj Fuarı'ndaki stantla kentin bir çok ürününün tanıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Adana'nın sanayi geçmişiyle halen güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Ülken, her geçen gün ağırlaşan rekabet ortamının, dış ticaretin yanı sıra iç ticareti de önemli hale getirdiğini belirterek, "Adana, bu anlamda bizler için önemli bir partner. Adana ekonomisini, Çukurova Gıda ve Adana Ambalaj Fuarı vesilesiyle daha iyi tanıma şansı bulduk. Bu birlikteliği en kısa zamanda karşılıklı ticaret ve işbirliğine dönüştüreceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

        Antakya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin de ziyaretinde, özellikle Suriye'de yaşanan son gelişmelerin dış ticaret rakamlarını önemli ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi. Bu gelişmelerin etkisini en aza düşürmek, hatta fırsata dönüştürmek için kentler arasındaki işbirliklerinin daha da artırılması gerektiğine dikkat çeken Hikmet Çinçin, "Antakya ekonomisine yeni açılımlar kazandırmak zorundayız. Adana bizim için iyi bir partner. Zaten iyi olan ilişkilerimizi en üst seviyeye çıkarmak, ortak projelere imza atmak istiyoruz" dedi.

        "TATVAN HIZLA GELİŞİYOR"

        Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Rahime Yılmaz Acet'in de yer aldığı bir heyetle birlikte Odamızı ziyaret eden Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan da, bölgesinin potansiyeline yönelik açıklamalarda bulundu. Tatvan'ın turizmde ve ekonomide hızla geliştiğini ve bölgenin merkezi olma yolunda ilerlediğini kaydeden Dağdağan, "Bölgemiz Anadolu'nun kapısı konumundadır. Bu düşünceyle Adana Ticaret Odası olarak sizleri asli memleketinizdeki gelişmeleri yerinde görüp incelemek üzere Tatvan'a davet ediyoruz" dedi.

        Ziyaret sırasında konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da, Tatvan'ın gelişmişlik kriterleri bakımından önde gelen yerleşim birimleri arasında bulunmasına karşın terör algısı dolayısıyla sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Erkan, "Genç bir nüfusa sahip olan Tatvan'ın önü turizm, ekonomi ve lojistik açıdan avantajlarıyla son derecede açıktır. Tatvan'da terör olayları yaşanmamasına rağmen, yer aldığı bölgenin genel terör algısı yaratması dolayısıyla yerli ve yabancı yatırımların gelmesi konusunda sıkıntılar yaşayabilmektedir. Ancak bu algıyı da aşacağımıza ve Tatvan'ı her anlamda hak ettiği konuma ulaştırabileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

        ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu üyeleri Zübeyt Şendur, Mehmet Özel, Ziya Alim Koçer ve Genel Sekreteri Ahmet Nevruz'un da hazır bulundukları ziyaretlerde, her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi. Adana'nın fuarlar kenti olma hedefine her geçen gün daha yakınlaştığını ifade eden Menevşe, "Fuarlarımıza gerek stant açarak, gerekse ziyaretçi olarak katılan il sayısı her geçen gün artıyor. Fuarlarımızın, Türkiye'nin buluşma noktası haline geliyor olması çok sevindirici. Katılımcı illerle bir araya gelerek nasıl daha fazla ticaret ve işbirliği yapabileceğimize ilişkin zemin oluşturuyoruz. Bu yakınlaşmanın en kısa sürede ticarete yansıyacağına inanıyorum" görüşlerini dile getirdi.

        (ELF-Y)

        04.12.2015 11:21:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler