Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAĞLIKLI DİŞLER İÇİN

        - DÜZCE'DE 8 BİN 261 ÖĞRENCİYE DİŞ FIRÇASI VE MACUNU DAĞITILACAK

        DÜZCE (İHA) - Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği tarafından özel öğrencilere diş kontrolü yapıldı. Ardından öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

        Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği Avni Akyol İlkokulu'na giderek Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri ile buluştular. İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan ve beraberinde ki ekip öncelikle öğrencilerin dişlerini kontrol ettiler. Ardından öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıttılar. Etkinlik hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan, "Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili bugün özel eğitim kurumlarından birindeyiz. Burada ağız ve diş hastalıklarında toplumda yüksek oranda görülmeleri tedavilerinin yüksek maliyeti. Bireylerin psikolojik ve yaşam kaliteleri önemli bir halk sağlığı sorunudur. Bu yüzden 106 tane okula 60 ayını doldurmuş çocuklara florbenik uygulamaları ve diş fırçası ile diş macunu dağıtımı yapmaktayız. 2014-2015 eğitim öğretim sezonunda başladık bu uygulamaya. Bu yıl da 2015-2016 yılında da yine diş fırçası ve diş macunu dağıtımı ile beraber florbenik uygulamaları yapmaktayız. Burada 3267 anasınıfı öğrencisi ile 4994 birinci sınıf öğrencisine toplam 8261 öğrenciye diş fırçası diş macunu eğitimi diş taraması ağız ve diş sağlığı eğitimi ve filorit vernit uygulaması yapılmıştır. İlimizde 9 gündür bunun çalışmasını yapıyoruz. 21 gün bunun eğitimleri devam edecek. 3 hafta içerisinde 106 okulumuzda tüm çocuklarımızla florbenik uygulaması ile beraber 6 diş hekimi 4 yardımcı sağlık personeli ile 3 grup halinde ilimizde ki tüm birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilerine florbenlik uygulamalarla beraber diş eğitimi diş taramaları ve diş uygulamalarını yapmaya devam ediyoruz" dedi

        (AY)

        04.12.2015 11:31:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler